Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Ernests Gulbis sagādā jaunu sensāciju

LETA, 29.05.2008. 16:05 | komentāri (1)

Francijas atklātā tenisa čempionāta otrās kārtas spēlē ceturtdien Latvijas tenisists Ernests Gulbis ar 7-6 (7:2), 3-6, 7-5, 6-3 pārspēja ar septīto numuru izlikto amerikāni Džeimsu Bleiku.
Ernests Gulbis sagādā jaunu sensāciju
Pirmā seta pirmajā geimā servēja Gulbis. No rezultāta 30:15 latvieša labā Bleiks tomēr spēja atspēlēties un guva pirmo punktu. Otrajā geimā, servējot Bleikam, ritēja līdzīga cīņa, un Gulbis panāca 40:40, taču galotnē amerikānis bija pārāks. Savukārt trešajā geimā latviešu tenisists pretiniekam neļāva uzvarēt nevienā izspēlē, samazinot starpību līdz 1-2. Nākamajā geimā latvietim bija lieliska iespēja izlīdzināt rezultātu, tomēr, esot vadībā ar 40:15, zaudēja svarīgu punktu.

Pie savas serves Gulbis atkal pārliecinoši bija labāks (2-3), bet septītajā geimā arī Bleiks izmantoja savu priekšrocību. Nākamajos divos geimus katrs izcīnīja punktus pie savas serves (4-5). Desmitajā geimā, servējot Bleikam, Gulbis bija vadībā ar 40:15 un izskaņā pārsvaru noturēja (5-5). Jau nākamajā geimā latvietis neļāva uzvarēt nevienā izspēlē, izvirzoties vadībā ar 6-5, bet Bleiks panāca 6-6.

Taibreiku Gulbis uzsāka pārliecinoši, panākot 5:0, bet beigās uzvarot ar 7:2.

Otrā seta sākumā abi sportisti izcīnīja punktus pie savas serves, taču Bleiks prata uzvarēt sestajā geimā, laužot Gulbja servi (2-4). Jau nākamajā geimā rezultāts kļuva 5-2 par labu amerikānim, taču Gulbis neļāva Bleikam pāragri svinēt uzvaru setā, astotajā geimā gūstot savu trešo punktu. Pie savas serves Bleiks sīvā cīņa tomēr bija pārāks, uzvarot otrajā setā ar 6-3.

Trešajā setā līdzīga cīņa ritēja līdz pat 12.geimam, kad Gulbis spēja uzvarēt amerikāņa servi, nodrošinot uzvaru ar rezultātu 7-5.

Arī ceturtajā setā abi tenisisti sāka ar servju uzvarēšanu. Pie rezultāta 4-3 par labu Gulbim, Latvijas tenisistam izdevās uzvarēt Bleika servi, līdz ar to iegūt pārsvaru 5-3. Bleiks kļūdījās salīdzinoši vienkāršā situācijā, raidot bumbiņu ārpus laukuma. Devītajā geimā servēja jau Gulbis, kurš ceturto setu uzvarēja ar 6-3, līdz ar to izcīnot arī uzvaru visā mačā.

Šī mača uzvarētājs trešajā kārtā tiksies ar Bobija Reinoldsa (ASV) un Nikolasa Lapenti (Ekvadora) savstarpējās cīņas uzvarētāju. Lapenti pēc diviem setiem ar 7-5, 6-4 pārspēj Reinoldsu.

ATP rangā šonedēļ Gulbis atrodas 80.vietā, bet Bleiks ieņem astoto pozīciju. Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV