Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Rīt sieviešu basketbola izlases pirmā pārbaudes spēle

easyegt.lv, 30.05.2008. 15:00

Rīt, 31.maijā plkst.19:00 Olimpiskajā sporta centrā Latvijas Nacionālā sieviešu valstsvienība basketbolā aizvadīs pirmo no divām paredzētajām pārbaudes spēlēm pret spēcīgo Baltkrievijas izlasi.
Rīt sieviešu basketbola izlases pirmā pārbaudes spēle
Pēdējos gados Latvijas dāmu valstsvienība ar spēcīgo Baltkrievijas izlasi ir tikusies vairākas reizes, izšķirošajās spēlēs piekāpjoties - 2007.gada Eiropas Čempionāta spēlē par 3.vietu mūsu izlase diemžēl nespēja izcīnīt uzvaru.

Baltkrievijas izlase Latvijā ieradās jau nospēlējusi divas pārbaudes spēles Čehijā ar vietējo valstsvienību. Pirmajā spēlē 26.maijā Prostejovā ar rezultātu 74:46 pārākas bija mājinieces, bet 27.maija spēlē Brno baltkrievietes revanšējās ar 53:70.

Kā jau bija paredzēts, šajās spēlēs līderu lomu uzņēmās garās spēlētājas Jeļena Leučanka (10 punkti pirmajā spēlē, 21 otrajā), Anastasija Veramejenka (11 p., 10 p.) un Tatjana Troina.

Bez šīm spēlētājām Baltkrievijas izlasē vēl jāpiemin Marina Kress, Svetlana Volnaja, Natālija Trafimava un Natālia Marčanka - spēlētājas, kuras varētu sagādāt vislielākās problēmas Latvijas valstsvienībai.

Pēc divām pārbaudes spēlēm ar Latvijas izlasi, baltkrievietes taisnā ceļā dosies tālāk uz Madridi, kur tāpat kā Latvijas valstsvienība piedalīsies Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā par ceļazīmi uz Pekinas Olimpiskajām spēlēm.

Baltkrievija Olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā ir ielozēta D grupā kopā ar Kubu un Taivānu. Gadījumā, ja Baltkrievija grupu turnīru pabeidz pirmajā vietā, savukārt, Latvija savā grupā ierindojas otrajā vietā un abas komandas ceturtdaļfinālā zaudē, tad tieši Baltkrievija būtu pirmais mūsu pretinieks pusfināla cīņās par vienīgo atlikušo ceļazīmi uz Pekinu. Atgādinām, ka ceturtdaļfinālu uzvarētāji automātiski kvalificējas dalībai Olimpiskajās spēlēs un turnīru tālāk neturpina.

Latvija sieviešu izlase pēdējo reizi ar baltkrievietēm tikās Eiropas čempionātā Itālijā 2007.gadā, kad spēlē par 3.vietu mūsu meitenes piekāpās Baltkrievijai ar rezultātu 72:63. Toreiz mūsu izlases rindās rezultatīvākā bija Liene Jansone ar 23 gūtajiem punktiem, savukārt, Baltkrievijas izlasei izdarot lielu spiedienu uz groza apakšu četras rezultatīvākās spēlētājas, visām gūstot vismaz desmit punktu, bija nosacīti garā gala spēlētājas- Veramejenka (15 p.), Leučanka (10), Troina (13) un Trafimava (12).

Spēles ar Baltkrievijas izlases līdzjutējiem ir pēdējā iespēja vērot mūsu meitenes basketbola laukumā pirms došanās uz Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru, kas norisināsies Madridē no 9. līdz 15.jūnijam.

Basketbola interesentiem ir iespēja pievienoties Latvijas izlases fanu pulkam Madridē un atbalstīt mūsu meitenes klātienē! Plašāka informācija pieejama www.basket.lv.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV