Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Gulbis uzvar Lapenti, iekļūstot Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā

LETA, 30.05.2008. 16:31 | komentāri (2)

Gada otrā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātā tenisa čempionāta - trešās kārtas mačā latvietis Ernests Gulbis piektdien ar rezultātu 6-3, 7-5, 6-2 pieveica Ekvadoras tenisistu Nikolasu Lapenti, iekļūstot sacensību astotdaļfinālā un garantējot vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs.
Gulbis uzvar Lapenti, iekļūstot Francijas atklātā čempionāta astotdaļfinālā

Nākošajā kārtā Gulbis tiksies ar Mišela Lodrā (Francija) un Simones Bolelli (Itālija) dueļa spēcīgāko spēlētāju, bet pēc tam ceturtdaļfinālā šī pāra spēcīgākais tenisists visticamāk tiksies ar pasaules trešo raketi serbu Novāku Džokoviču.

Pirmo setu pārliecinošāk iesāka Gulbis. Pārsvaru Latvijas sportistam nodrošināja spēcīgās un precīzās serves. Pirmo reizi Lapenti problēmas radās sestajā geimā, taču Gulbis to uzvarēt nespēja. Septītajā geimā, pie savas serves, Gulbis pretiniekam neļāva uzvarēt nevienā izspēlē, bet astotajā geimā ieguva trīs breikpunktus, no kuriem divus nespēja izmantot. Trešo Gulbis tomēr uzvarēja, panākot 5-3 savā labā. Nākošo geimu Gulbis uzvarēja, līdz ar to izcīnot uzvaru arī pirmajā setā ar 6-3.

Otrajā setā Lapenti uzvarēja geimu pie Gulbja serves, izvirzoties vadībā ar 3-1, tomēr nākošajā geimā uzvaru pie Lapenti serves izcīnīja Gulbis, līdz ar to panākot 2-3. Pēc tam rezultāts tika izlīdzināts - 3-3, bet devītajā geimā, pie Lapenti serves, Gulbis no 40:0 spēja panākt "vairāk", taču Lapenti noturējās, panākot 5-4 savā labā. Desmito geimu pārliecinoši uzvarēja Gulbis, bet nākošajā geimā Latvijas tenisists lauza pretinieka servi, izvirzoties vadībā ar 6-5. Pēdējā seta geimā savu pārsvaru Gulbis noturēja, otro setu uzvarot ar 7-5.

Trešo setu Gulbis iesāka gūstot punktu pie Lapenti serves, bet brīdi vēlāk viņš to izdarīja vēl vienu reizi, izvirzoties vadībā ar rezultātu 4-0. Nākamos divus punktus ieguva Lapenti, tomēr turpinājumā latvietis vēlreiz spēja gūt punktu pie pretinieka serves, panākot 5-2. Brīdi vēlāk Gulbis uzvarēja setā ar 6-2, kas arī garantēja uzvaru visā mačā.

ATP pasaules rangā šonedēļ Gulbis atrodas 80.vietā, bet Lapenti ieņem 69.pozīciju. Savukārt 1999.gada novembrī Lapenti pasaules rangā bijis arī sestajā pozīcijā.

Šis ir otrais "Grand Slam" turnīrs, kurā Gulbis savas karjeras laikā ir iekļuvis ceturtajā kārtā. Jau ziņots, ka to pašu viņš paveica arī pagājušā gada ASV atklātajā čempionātā, tā laikā pieveicot arī tobrīd ATP rangā astotajā vietā esošo spāni Tomiju Rovredo.

Par iekļūšanu astotdaļfinālā latvietis ATP rangā saņems 150 punktus, no kuriem 35 gan pazudīs par sniegumu pagājušajā gadā. Līdz ar to viņš sev ir garantējis vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs, kuru kvalifikācija beidzas pēc šī turnīra.

Jau ziņots, ka Gulbis turnīra pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0, 6-4 pārspēja vācieti Simonu Groilu, bet otrajā kārtā ceturtdien ar 7-6 (7:2), 3-6, 7-5, 6-3 pārspēja ar septīto numuru izlikto amerikāni Džeimsu Bleiku. Savukārt Lapenti pirmajā kārtā ar 6-4, 4-6, 6-1, 7-6 (9:7) pieveica ar 32.numuru izlikto serbu Janko Tipsareviču, bet otrās kārtas mačā ceturtdien ar rezultātu 7-5, 6-4, 5-7, 7-5 pieveica amerikāni Bobiju Reinoldsu.

Abi tenisisti savā starpā līdz šim nebija tikušies.

Francijas atklātajā čempionātā ekvadorietis vissekmīgāk startēja 2000.gadā, kad iekļuva ceturtajā kārtā, bet pēdējos divus gadus viņš abas reizes bija apstājies otrajā kārtā.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV