Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvietes sīvā cīņā piekāpjas Baltkrievijai

Gatis Kreceris, 31.05.2008. 22:19

Pirms Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra sestdien, pārbaudes spēli savā laukumā ar Baltkrieviju aizvadīja Latvijas sieviešu basketbola izlase. Līdzīgā cīņā ar rezultātu 71:66 uzvaru izcīnīja baltkrievietes, kuras pēdējā Eiropas čempionātā, mazajā finālā ierindojās 3. vietā, uzvarot tieši Latvietes.
Latvietes sīvā cīņā piekāpjas Baltkrievijai

Galerijas:

Mača pirmā desmitminūte izvērās ļoti rezultatīva un augstu metienu precizitāti uzbruka gan viešņas, gan laukuma saimnieces. Noslēdzoties pirmajām 10 minūtēm Baltkrievijas spēlētājas atradās vadībā ar 29:25. Otrajā ceturtdaļā abas komandas rūpīgāk spēlēja aizsardzībā un līdz ar to bija zudis pirmās desmitminūtes uzņemtais temps uzbrukumā. Mūsu komandā pāris lieliskas sadarbības izspēlēja Jēkabsone–Žogota un Tamene, kuras tad arī bija pirmā puslaika vilcējas. Anetes kontā pirmajās 20 minūtēs 9 punkti, bet Zanes Tamanes 8. Viešņām ar 12 „acīm” rezultatīvākā spēlētāja bija Veremejenka. Rezultāts pēc pirmā puslaika bija 40:38 Baltkrievijas labā.

Trešajā ceturtdaļā turpinājās līdzvērtīga cīņa. Abu komandu treneri bieži variēja ar sastāvu un līdz ar to tie deva iespēju sevi pierādīt arī komandas rezervistēm. Pēc nospēlētām 30 minūtēm viešņām +6, 53:59. Līdzīgi kā pirmajās trijās ceturtdaļās arī izšķirošajā „mačošanās” bija līdzvērtīga. Spēles galotnē pāris neveiksmes uzbrukuma noslēgumā mūsu komandai liedza pacīnīties šajā mačā par uzvaru, un galarezultātā ar 71:66 uzvaru izcīnīja Eiropas trešā spēcīgākā izlase.

Latvija – Baltkrievija 66:71 (25:29, 13:11, 15:19, 13:12)

Latvijas izlasē pa 12 punktiem guva Zane Tamane un Liene Jansone, bet Anete Jēkabsone-Žogota atzīmējās ar 9 gūtajiem punktiem. Baltkrievijas izlesē 18 punktus guva Anastasija Veramejenka.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs no 9.-15. jūnijam norisināsies Spānijas galvaspilsētā Madridē.

Nākamo pārbaudes maču abas komandas aizvadīs 2. jūnijā, turpat Olimpiskajā Sporta centrā, plkst. 19:30.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV