Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Gulbis iekļūst Francijas atklātajā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā

LETA, 01.06.2008. 19:21

Gada otrajā "Grand Slam" turnīra - Francijas atklātajā tenisa čempionāta - astotdaļfināla spēlē latviešu tenisists Ernests Gulbis ar 6-3, 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja francūzi Mišelu Lodrā un kā pirmais iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā.
Gulbis iekļūst Francijas atklātajā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā
Gulbja ceturtdaļfināla pretinieks noskaidrosies mačā starp pasaules trešo raketi serbu Novāku Džokoviču un mājinieku Polu Anrī Matjē. Tikko spēle ir sākusies.

Gulbis pirmo setu sāka ļoti pārliecinoši, izcīnīdams punktus pie savas serves un laužot vienu pretinieka servi (4-2). Septītajā geimā latvietim bija teicama iespēja vēl vairāk nostiprināt vadību, kad pie Lodrā serves Gulbis atradās vadībā ar 30:0, tomēr beigās punktu guva francūzis (4-3). Devītajā geimā, servējot Lodrā un sākumā zaudējot 0:30 un 15:40, latvietis spēja panākt izlīdzinājumu 40:40, taču izskaņā punktu guva francūzis (5-4). Savukārt desmitajā geimā atkal pārliecinoši labāks bija latviešu tenisists, kurš pretiniekam neļāva neuzvarēt nevienā izspēlē.

Otrā seta sākumā Gulbis veiksmīgi uzvarēja savas serves, kā arī sīvi cīnījās, kad servēja francūzis. Otrā seta pirmajā geimā pie Lodrā serves Gulbis panāca 40:15, tomēr francūzis atspēlējās un izcīnīja punktu. Trešajā geimā latvietis savu iespēju izmantoja, pārliecinoši uzvarot pie Lodrā serves (2-1). Piektajā geimā atkārtojās pirmā geima situācija, kad, latvietim atrodoties vadībā ar 40:15, Lodrā prata uzvarēt (3-2). Arī septītā geima izskaņā pārāks bija francūzis (4-3). Savukārt desmitajā geimā, kad servēja Gulbis, Lodrā panāca 40:15. Lai gan latvietis izlīdzināja rezultātu geimā 40:40, atkal geima izšķirošajā brīdī punktu un arī izlīdzinājumu setā 5-5 panāca Lodrā. Savukārt nākamajā geimā francūzis pēc ātrām izspēlēm jau izvirzījās vadībā ar 6-5. Savu servi Gulbis uzvarēja, tādējādi seta uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams taibreiks.

Tajā līdzīgā cīņā, pārmaiņus gūstot punktus, pārāks ar 7:4 izrādījās latviešu tenisists.

37 minūšu ilgajā trešajā setā Gulbis vairākas reizes lauza pretinieka serves, savukārt pie savas serves uzvarēja pārliecinoši.

ATP rangā šonedēļ Gulbis atrodas 80.vietā, bet Lodrā ieņem 41.vietu. Abi tenisisti līdz šim savā starpā tikušies divas reizes - 2006.gada ASV atklātā čempionāta kvalifikācijā latvietis zaudēja ar 6-7 (3:7), 4-6, bet pagājušā gada sākumā Heilbronas "Challenger" turnīra pusfinālā Gulbis piedzīvoja zaudējumu ar 3-6, 4-6. Tā paša turnīra ceturtdaļfinālā Gulbis tikās arī ar Boleli, izcīnot uzvaru ar 6-4, 6-1, bet pēc sacensībām viņš ATP rangā pakāpās uz tā brīža augstāko vietu karjerā - 128.pozīciju.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV