Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Sērfošanas “olimpiādē“ uzvar Austrālija

easyegt.lv, 01.06.2008. 21:48

Ar Austrālijas komandas uzvaru trešo gadu pēc kārtas noslēgušās pasaulē prestižākās sērfošanas sacensības junioriem – Quiksilver ISA Pasaules junioru sērfošanas čempionāts. Šis pasākums ir nozīmīgs apliecinājums starptautiskā mērogā, ka sērfošana jau tuvākajā laikā varētu tikt iekļauta olimpisko spēļu programmā.
Sērfošanas “olimpiādē“ uzvar Austrālija

Nedēļas garumā Francijas DR Atlantijas okeāna krastā Eiropas sērfošanas mekā Seignosse un Hossegor norisinājās Quiksilver ISA Pasaules junioru sērfošanas čempionāts, kurā kopumā piedalījās 290 dalībnieki vecumā līdz 18 gadiem no 28 dažādām pasaules valstīm (ASV, Jaunzēlande, Brazīlija, Havaju salas, Portugāle, Venecuēla, Japāna u.c.). Jaunākais sacensību dalībnieks no Itālijas bija tikai 10 gadus vecs, pierādot, ka sērfošanā pasaules līmeņa pasākumos iesaistās arvien gados jaunāki, taču ļoti prasmīgāki braucēji.

Pasaules junioru čempionātu kopš 1980.gada organizē Starptautiskā sērfošanas asociācija (The International Surfing Association – ISA), kas ir vadošā sērfošanas organizācija pasaulē, atzīta arī no Starptautiskās olimpiskās komitejas puses.

Olimpisko spēļu ideālu iespaidā Quiksilver ISA Pasaules junioru sērfošanas čempionāts tika atklāts ar 28 dalībvalstu parādi pilsētā un leģendāro Pasaules smilšu ceremoniju. Pasaules smilšu ceremonijas ietvaros tiek veidots unikāls smilšu apvienojums, kas sastāv no neliela smilšu daudzuma no katras čempionāta dalībvalsts, tādējādi atspoguļojot sērferu kopienas vienotību neatkarīgi no starptautiskām, politiskām vai reliģiskām robežām.

Nedēļas garumā vairākās kvalifikācijas kārtās tika atlasīti labākie braucēji, kuri cīnījās finālā. Puišu grupā vecumā līdz 18 gadiem vēsturisku brīdi piedzīvoja Brazīlijas komandas braucējs Alejo Muniz pēdējo reizi startējot junioru čempionātā un iegūstot zelta medaļu sīvā cīņā ar fināla konkurentiem.

Meiteņu grupas fināli, savukārt, nodrošināja Austrālijas komandas uzvaru kopvērtējumā, jo Laura Enever pēc 2.vietas iegūšanas pagājušajā gadā, šogad pēc lieliska snieguma finālos uzvarēja, bet Tyler Wright ieguva sudraba medaļu, aiz sevis atstājot ASV un Jaunzēlandes braucējas.

Pēc ISA (Starptautiskās Sērfošanas asociācijas) prezidenta Fernando Aguerre sniegtās informācijas, čempionāts vienā no pasaulē labākajām un daudzpusīgākajām sērfošanas vietām ir veiksmīgi aizvadīts un var sākt gatavoties nākajamam, kas 2009.gada martā notiks Ekvadorā. Līdz tam nozīmīgākais izaicinājums starptautiskā mērogā būs kampaņas un sarunu turpināšana ar Starptautisko olimpisko komiteju, lai sērfošana tiktu iekļauta olimpisko spēļu programmā. Viņaprāt, tas esot tikai laika jautājums, jo tādi notikumi kā Quiksilver ISA Pasaules junioru sērfošanas čempionāts un citi prestižākie sērfošanas pasākumi pasaulē demonstrē augstāko profesionalitātes līmeni braucēju sniegumā, kā arī organizācijā un vadībā.  

Rezultāti

Komandu kopvērtējumā:

Zelts: Austrālija
Sudrabs: Brazīlija
Bronza: Havaju salas
Varš: ASV

Puiši jaunāki par 18 gadiem:

Zelts: Alejo Muniz (Brazīlija)
Sudrabs: Owen Wright (Austrālija)
Bronza: Tyler Newton (Havaju salas)
Varš: Marc Lacomare (Francija)


Meitenes jaunākas par 18 gadiem:

Zelts: Laura Enever (Austrālija)
Sudrabs: Tyler Wright (Austrālija)
Bronza: Courtney Conlogue (ASV)
Varš: Airini Mason (Jaunzēlande)

Puiši jaunāki par 16 gadiem:

Zelts: Tamaroa McComb (Taiti)
Sudrabs: Peterson Crisanto (Brazīlija)
Bronza: Matty Costa (Havaju salas)
Varš: Ian Fontaine (Francija)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV