Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Novāks Džokovičs: Kad tikāmies ar Gulbi, vienmēr zaudēju viņam

LETA, 02.06.2008. 09:16

Pasaules trešā rakete tenisā Novāks Džokovičs, kurš Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā tiksies ar latvieti Ernestu Gulbi, svētdien atzina, ka laikā, kad abi tenisisti savstarpējos mačos tikās Nikija Piliča akadēmijā Minhenē, viņš vienmēr Gulbim zaudējis.
21 gadu vecais Džokovičs jau ilgāku laiku ATP pasaules rangā atrodas trešajā vietā aiz Rožē Federera un Rafaela Nadala. Savas karjeras laikā viņš ir uzvarējis desmit ATP turnīros, no kuriem četrus "Masters Series" turnīros, kā arī vienu šī gada pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā tenisa čempionātā.

Savukārt par diviem gadiem jaunākais Gulbis ATP rangā pašlaik ieņem 80.vietu un pirms Parīzes viņš tikai divas reizes iepriekš iekļuvis ATP turnīru ceturtdaļfinālos.

"Viņš treniņos mani iznīcināja. Es nevarēju uzvarēt nevienu maču," preses konferencē izteicās Džokovičs, kurš tenisistu vidū ir pazīstams kā viens no lielākajiem jokotājiem. "Mēs viens otru labi zinām un ārpus tenisa laukumiem kopā esam darījuši arī daudzas trakas lietas. Viņš tikai izskatās ārēji kluss, bet es viņu zinu ļoti labi."

"Jau toreiz viņš bija ļoti talantīgs un spēcīgs. Tomēr viņš kļūst arvien labāk," izteicās serbs. "Viņš pieveica mani treniņos, tomēr tas ir lielisks piemērs, ka treniņi un oficiālās spēles ir divas atšķirīgas lietas."

"Nevar salīdzināt Latvijas Tenisa federāciju ar lielo valstu federācijām. Iepriekš mūsu valsts federācijai deva tikai 3000 latus (5500 eiro) gadā," pēc astotdaļfināla spēles ārzemju žurnālistiem stāstīja Gulbis. "Par tādu naudu ir iespējams noorganizēt divus turnīrus."

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis jau ir nopelnījis 250 ATP ranga punktus, no kuriem 35 viņš gan zaudēs par sekmēm pagājušā gada turnīrā, kad latvietis zaudēja otrajā kārtā. Paredzams, ka tas Gulbim ļaus atgriezties ATP ranga pirmo 50 tenisistu vidū, kā arī oficiāli garantēt vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Jau ziņots, ka astotdaļfināla spēlē Gulbis ar rezultātu 6-3, 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja francūzi Mišelu Lodrā, bet Džokovičs ar 6-4, 6-3, 6-4 pieveica citu francūzi Polu Anrī Matjē.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV