Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Gulbis smagā spēlē piekāpjas pasaules trešajai raketei Džokovičam

LETA, 03.06.2008. 18:21

Francijas atklātā čempionāta ceturtdaļfināla mačā latvietis Ernests Gulbis otrdien smagā spēlē ar rezultātu 5-7, 6-7 (3:7), 5-7 piekāpās pasaules trešajai raketei serbam Novākam Džokovičam.
Gulbis smagā spēlē piekāpjas pasaules trešajai raketei Džokovičam
Mačs ilga trīs stundas un septiņas minūtes.

Ceļā uz ceturtdaļfinālu Gulbis pirmajā kārtā ar 6-4, 6-0, 6-4 pārspēja vācieti Simonu Groilu, bet nākamajā kārtā sensacionāli ar 7-6 (7:2), 3-6, 7-5, 6-3 uzvarēja pasaules astoto raketi un turnīrā ar septīto numuru izlikto amerikāni Džeimsu Bleiku. Trešās kārtas mačā latvietis ar rezultātu 6-3, 7-5, 6-2 pieveica Ekvadoras tenisistu Nikolasu Lapenti, savukārt astotdaļfinālā Gulbis ar 6-3, 7-6 (7:4), 6-3 pārspēja francūzi Mišelu Lodrā.

Pēc iekļūšanas ceturtdaļfinālā latvietis kļuva tikai par ceturto padsmitnieku pēdējo desmit gadu laikā, kurš to ir paveicis.

Pirms viņa to spēja tikai šā brīža pasaules tenisa pirmā rakete, šveicietis Rožē Federers (2001.gadā), šī brīža otrais numurs spānis Rafaels Nadals (2005.gads) un Džokovičs (2006.gads).

Tāpat Gulbis jau pēc iekļūšanas astotdaļfinālā bija sacensību jaunākais dalībnieks, kurš šī gada turnīrā bija ticis tik tālu.

Jaunākajā ATP pasaules rangā 19 gadus vecais Gulbis, kurš jau turnīra laikā nosaukts par "Mazo Džokoviču", ieņem 80.vietu, bet par viņu divus gadus vecākais serbs atrodas trešajā pozīcijā. Bērnībā abi tenisisti kopā trenējušies Nikija Piliča akadēmijā Minhenē, tomēr profesionālā līmenī nekad savā starpā nav spēlējuši.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnīja 250 ATP ranga punktus, no kuriem 35 viņš gan zaudēs par sekmēm pagājušā gada turnīrā, kad latvietis zaudēja otrajā kārtā. Paredzams, ka tas Gulbim ļaus atgriezties ATP ranga pirmo 50 tenisistu vidū, kā arī oficiāli garantēt vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pusfinālā šī Džokovičs tiksies ar Nadala un viņa tautieša Nikolasa Almagro savstarpējās spēles uzvarētāju. Pirmajos divos setos Nadals bija pārāks ar identiskiem rezultātiem 6-1.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV