Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Ernests Gulbis: Pēc Novāka labās spēles man nācās pieļaut kļūdas

LETA, 04.06.2008. 09:25

Pēc Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfināla spēles, kurā Latvijas tenisists Ernests Gulbis ar 5-7, 6-7 (3:7), 5-7 piekāpās pasaules trešajai raketei serbam Novākam Džokovičam, latvietis atzina, ka viņa pretinieks ir spēlējis ļoti labi.
"Novāks ir lielisks spēlētājs, kurš labi darbojas izšķirošajos punktos," izteicās Gulbis. "Viņš man lika strādāt ļoti smagi, un bieži vien no tā man radās kļūdas."

Gulbis spēlē riskējot, tāpēc viņam vienmēr ir daudz nepiespiesto kļūdu, tomēr šodien pieļautais 60 kļūdu skaits bija pārliecinoši lielākais piecās aizvadītajās spēlēs.

"Izšķirošajos brīžos viņš kļūdas nepieļāva," piebilda latvietis.

"Es neesmu bēdīgs. Esmu priecīgs, jo šis turnīrs man bija ļoti laba pieredze, īpaši mačs ar pasaules trešo raketi," uzsvēra Gulbis. "Esmu jaunāks (par viņu), tāpēc domāju, ka šodien viņš uzvarēja, pateicoties savai pieredzei. Nezinu vai varētu viņu pieveikt, tomēr varam spēlēt vienā līmenī un tas man dod pārliecību nākotnei."

"Zināju, ka viņš spēlēs agresīvi, tāpēc man bija nepieciešams būt pacietīgam un censties viņu atvēsināt," stāstīja Džokovičs. "Ir grūti spēlēt pret labu draugu. Tomēr svarīgos brīžos viņš pieļāva vairākas nepiespiestās kļūdas, un arī lietus man ievērojami palīdzēja, jo tas padarīja lēnākus kortus un mazāk bīstamas viņa serves."

"Vēl pirms gada es neveltīju visu savu uzmanību tenisam. Naktis pirms spēlēm varēju līdz sešiem rītā pavadīt ar draugiem," atklāja latvietis. "Tomēr tagad esmu sapratis, ka tas ir traki un diezgan stulbi."

"Šogad sapratu, ka profesionāls tenisists tā nevar uzvesties. Tagad esmu kļuvis gudrāks, daudz vairāk trenējos un domāju, ka viss kļūs labāk."

Kā izteicās latvietis tajā laikā kamēr viņš bijis "muļķis", Džokovičs smagi strādājis. "Junioru turnīros, kuros piedalījās 14 vai 16 gadus veci puiši viņš vienmēr bija starp vadošajiem. Savukārt es tajā vecumā nekad nebiju starp vadošajiem. 16, 17 gadu vecumā es tikai sāku spēlēt "Future" turnīros."

"Viņam ir potenciāls tuvāko mēnešu vai gadu laikā kļūt par vienu no pasaules labākajiem tenisistiem. Viss ir atkarīgs no viņām garīgajām spējām - vai tās ir stabilas vai nē. Viņam ir nepieciešams iegūt papildus pieredzi," par latvieti izteicās Džokovičs.

Jau ziņots, ka jaunākajā ATP pasaules rangā 19 gadus vecais Gulbis, kurš jau turnīra laikā nosaukts par "Mazo Džokoviču", ieņem 80.vietu, bet par viņu divus gadus vecākais serbs atrodas trešajā pozīcijā. Bērnībā abi tenisisti kopā trenējušies Nikija Piliča akadēmijā Minhenē, tomēr profesionālā līmenī nekad savā starpā nav spēlējuši.

Par iekļūšanu ceturtdaļfinālā Gulbis nopelnīja 250 ATP ranga punktus, no kuriem 35 viņš gan zaudēs par sekmēm pagājušā gada turnīrā, kad latvietis zaudēja otrajā kārtā. Paredzams, ka tas Gulbim ļaus atgriezties ATP ranga pirmo 50 tenisistu vidū, kā arī oficiāli garantēt vietu Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Pusfinālā Džokovičs tiksies ar Nadalu, kurš ceturtdaļfinālā ar 6-1, 6-1, 6-1 pieveica savu tautieti Nikolasu Almagro. Abi tenisisti savā starpā turnīra pusfinālā tiksies jau otro gadu pēc kārtas, bet Nadals turnīrā ir uzvarējis pēdējos trīs gadus.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV