Svētdiena, 29.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Mihails, Miķelis, Mikus, Miks, Miģelis;

Labāk ar trijiem nekā pieciem soļiem

Renārs BUIVIDS, 05.06.2008. 13:28

Latvijas izlases basketbolistes trenera Ainara Zvirgzdiņa vadībā pirmdien Madridē startēs Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, 12 komandu konkurencē pretendējot uz vienu no piecām ceļazīmēm. Grupu turnīrā latvietēm jāpārspēj mums eksotiskās senegālietes un japānietes, lai līdz mērķa piepildīšanai atliktu tikai viens solis – uzvara ceturtdaļfinālā.
Labāk ar trijiem nekā pieciem soļiem

Pagājušā gada Eiropas ceturtā spēcīgākā komanda Latvijas izlase uz Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru dodas ar mērķi pirmo reizi mūsu valsts basketbola vēsturē padarīt šo sporta veidu par olimpisko. Līdz šim Latvijas basketbolisti padomju laikos palīdzējuši PSRS izlasēm plūkt laurus olimpiskajās spēlēs. Latvijas valstsvienības startam Madridē lielu lomu piešķīruši ne tikai sporta līdzjutēji, bet arī valsts pirmās personas, jo laba vēlējumus pēc pēdējā treniņa Rīgā teica Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet piektdien lidostā delegāciju sveiks premjers Ivars Godmanis. Atliek vien novēlēt, lai arī pēc nedēļas valstsvīriem būtu iemesls vēlreiz tikties ar mūsu basketbolistēm!

Ceļazīmes uz Pekinu jau ieguvušas septiņas valstis – ne tikai sacensību saimniece Ķīna, bet arī pasaules čempione Austrālija un kontinentu labākās izlases – Mali, Krievija, ASV, Dienvidkoreja un Jaunzēlande (kā Okeānijas vicečempione). Uz atlikušajām piecām vietām pretendē 12 izlases, kuras bija labāko pulkā kontinentu čempionātos. Eiropu pārstāvēs 2007. gada vicečempione Spānija, bronzas medaļu īpašniece Baltkrievija, ceturtās vietas ieguvēja Latvija, kā arī piektajā pozīcijā palikušā Čehija.

Madridē pēc grupu turnīru aizvadīšanas tiks izveidoti četri ceturtdaļfināla pāri, kuru uzvarētāji saņems ceļazīmes uz Pekinu. Šo maču zaudētāji divas izslēgšanas turnīra kārtās izspēlēs atlikušo piekto ceļazīmi. Iepriekš noteikts, ka Latvijas pārstāvētās A gupas izlases ceturtdaļfinālā mērosies spēkiem ar B grupas komandām – Čehiju, Argentīnu vai Angolu. Par B grupas favorīti noteikti uzskatāma Čehija, bet uz otro vietu, visdrīzāk, varētu pretendēt Argentīna, kura pirms diviem gadiem pasaules čempionātā dalīja 9.—12. vietu. Angola līdz šim nav bijusi pasaules čempionātu dalībnieku pulkā. Latvijai A grupā ir ļoti svarīgi ieņemt tieši pirmo vietu, lai ceturtdaļfinālā tiktos ar B grupas otro spēcīgāko izlasi.

Materiāls publicēts sadarbībā ar iknedēļas žurnālu "Sports"

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV