Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas II Olimpiāde ir sākusies!

easyegt.lv, 13.06.2008. 10:23

Ventspilī sākas lielākais Latvijas sporta notikums – Latvijas II Olimpiāde. Oficiālā atklāšana notiks vakarā plkst. 22.00 Olimpiskā centra „Ventspils” stadionā.

Sacensības sporta veidos sāksies jau 13. jūnijā un norisināsies līdz pat svētdienas vakaram. Ikviens olimpiādes apmeklētājs Tūrisma informācijas centrā varēs iegūt karti ar īpaši atzīmētām Latvijas II Olimpiādes sacensību norises vietām un sacensību programmu.

Latvijas II Olimpiādē sacensības notiks 22 sporta veidos, kuros startēs vairāk nekā 3000 sportistu. Dalībai pieteikušās pilnīgi visas Latvijas pašvaldības – 7 lielās pilsētas un 26 rajoni. Salīdzinājumā ar 2004. gadā notikušo Latvijas Pirmo olimpiādi, šogad sacensību programmā iekļauti arī jauni sporta veidi: badmintons, bokss, galda teniss, taekvondo, triatlons, kā arī BMX.

Galvenā sacensību norises vieta būs Ventspils. Sacensības norisināsies arī Grobiņā (stenda šaušana), Usmā (burāšana), Jūrmalā (airēšana) un Brocēnos (smaiļošana un kanoe).

Savu dalību apstiprinājuši Pekinas olimpisko spēļu kandidāti Viktors Ščerbatihs (svarcelšana), Romāns Miloslavskis (peldēšana), Afanasijs Kuzmins (šaušana), vieglatlēti Ineta Radēviča, Ainārs Kovals, Dmitrijs Miļkevičs, Jolanta Dukure, Ēriks Rags, BMX elite - pasaules čempions Māris Štrombergs, Latvijas BMX izlases treneris Ivo Lakučs, braucēji Artūrs Matisons un Edžus Treimanis, smaiļotāji Krists Straume un Kristaps Zaļupe un daudzi citi.

Atklāšanas ceremonijā sportistus un skatītājus svinīgi sveiks Valsts Prezidents Valdis Zatlers. Ceremonijā piedalīsies sportisi no visām Latvijas pašvaldībām, Latvijas labākie mūziķi, šovu mākslinieki un pirotehnikas speciālisti.

 Latvijas II Olimpiādes atklāšana būs veidota Pasaules Olimpisko spēļu stilā. Jau plkst. 21.30 sāksies Latvijas II Olimpiādes dalībnieku Svētku gājiens, kurā dosies visu Latvijas pašvaldību sporta komandas. Gājiens notiks no Bērnu pilsētiņas pa Lielo prospektu līdz Olimpiskajam centram „Ventspils”.

Olimpisko karogu nesīs un uzvilks Pasaules čempions BMX Māris Štrombergs, riteņbraucējs Mārtiņš Trautmanis, vieglatlēti Mārtiņš Karabeško, Lauma, Gundega un Māra Grīvas.

Latvijas II Olimpiādes atklāšanas ceremoniju tiešraidē varēs vērot arī Latvijas Televīzijas (LTV) 1. kanālā.

Informācijai par Latvijas II Olimpiādi un sacensību rezultāti: www.latvijasolimpiade.lv

Sākot ar 14.jūniju foto ziņu portālā www.easyget.lv būs iespējams apskatīt arī fotoreportāžas no sacensību norises vietām. 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV