Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Valsts prezidents gandarīts par Latvijas sieviešu basketbola izlases panākumiem

LETA, 16.06.2008. 13:33

Šodien Rīgas pilī Valsts prezidents Valdis Zatlers apsveica Latvijas sieviešu basketbola izlases spēlētājas ar izcīnīto panākumu - nopelnīto ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm Pekinā.
Valsts prezidents gandarīts par Latvijas sieviešu basketbola izlases panākumiem
Prezidents, tiekoties ar basketbolistēm, uzsvēra, ka dalība vērienīgajā sporta pasākumā uzlabo valsts reputāciju un ir liels panākums.

Zatlers, kurš ar sportistēm tikās arī pirms kvalifikācijas turnīra, sacīja, ka turpmāk gan viņam, gan meitenēm vajadzētu būt māņticīgiem un tikties treniņos pirms visām nozīmīgajām spēlēm.

Prezidents sportistēm uzdāvināja fotogrāfijas, kas tapušas pēdējā treniņā pirms došanās uz Madridi. Savukārt izlases kapteine Anete Jēkabsone-Žogota prezidentam dāvināja fotogrāfiju, kurā fiksēts uzvaras mirklis, kad Latvija bija izcīnījusi ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm.

Zatlers īpaši apjautājās izlases spēlētājai Ievai Tārei par pēdējā spēlē gūto rokas traumu un novēlēja viņai ātrāku izveseļošanos.

Pēc tikšanās ar prezidentu Jēkabsone-Žogota žurnālistiem atzina, ka, spēlējot olimpiskajās spēlēs, galvenais būšot uzvarēt trīs grupas spēles. Tas, ka pirmā spēle būs ar spēcīgo Krieviju, ir pat labi, jo tā būs iespēja komandai labāk iespēlēties.

Pēc atgriešanās no Madrides visām sportistēm piešķirts trīs nedēļu atvaļinājums, bet 7.jūlijā sāksies intensīvi treniņi, lai sagatavotos olimpiskajām spēlēm.

Kā ziņots, Latvijas sieviešu basketbola izlase piektdienas vakarā ar rezultātu 84:26 sagrāva Angolas valstsvienību un ieguva ceļazīmi uz augustā gaidāmajām olimpiskajām spēlēm Pekinā.

Šī ir pirmā reize pēc neatkarības atgūšanas, kad Latvija vasaras olimpiskajās spēlēs būs pārstāvēta kādā no komandu sporta spēļu veidiem. Līdz šim līdzīgs panākums izdevies tikai hokejistiem ziemas Olimpiādē.

Rezultatīvākā spēlētāja cīņā ar Angolas valstsvienību Latvijas izlases rindās ar 20 punktiem bija Jēkabsone-Žogota. Spēlē punktus guva visas Latvijas basketbolistes. Diemžēl smagu elkoņa locītavas traumu guva Tāre, kura otrā puslaika trešajā minūtē pēc ātrā uzbrukuma neveiksmīgi krita.

2008.gada Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīru Latvijas valstsvienība sāka, ar 94:34 sagraujot Senegālu, bet pēc tam ar 83:69 pieveicot Japānu, kas tai deva uzvaru A apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā tika sagrauta arī Angola.

Noskaidrots Pekinas olimpisko spēļu grupu sadalījums sieviešu basketbola turnīrā. Latvijas basketbolistes spēlēs A grupā kopā ar Austrāliju, Krieviju, Dienvidkoreju, Brazīliju un Baltkrieviju. Savukārt B grupā sacentīsies ASV, Ķīnas, Jaunzēlandes, Mali, Spānijas un Čehijas valstsvienības.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV