Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota pārstāvēs Latviju unikālā ES Francijas prezidentūras iniciatīvā

easyegt.lv, 17.06.2008. 11:21

Simbolizējot Eiropas vienotību, Latvijas Nacionālās basketbola izlases kapteine un Pekinas Olimpisko spēļu dalībniece Anete Jēkabsone-Žogota pārstāvēs Latviju unikālā Eiropas Savienības (ES) nākamās prezidējošās valsts Francijas iniciatīvā – „29 eiropietes līdz Savienības jumtam”, kam sportisti izvirzījusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) kopā ar Latvijas Sporta federāciju padomi.
Basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota pārstāvēs Latviju unikālā ES Francijas prezidentūras iniciatīvā
Francijas prezidentūras iniciatīva paredz 29 sievietēm – 27 no katras ES dalībvalsts un pa vienai no Eiropas Komisijas un Eiropas Parlamenta šā gada 1.jūlijā uzkāpt ES virsotnē – Monblānā (4 810 metri). IZM izvirzījusi A.Jēkabsoni-Žogotu kā Latvijas pārstāvi šajā pasākumā, atsaucoties nākamās Francijas aicinājumam, kas vienu no četriem pamatuzdevumiem savas prezidentūras ietvaros izvirzījusi ilgtspējīgu attīstību un ekoloģiju.

Lai pārrunātu Latvijas pārstāves dalību šajā pasākumā un vienlaikus, lai pateiktos par Latvijas basketbolistu izcilo sniegumu Pekinas Olimpisko spēļu atlases turnīrā Madridē, šodien, 17.jūnijā par sporta nozari valstī atbildīgā ministre – izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe un IZM valsts sekretāra vietnieks sporta jautājumos Edgars Šneps tiksies ar A.Jēkabsoni-Žogotu un izlases pārstāvēm.

Plānots, ka sarunā piedalīsies arī Francijas vēstniecības Latvijā pārstāvis, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Ainārs Zvirgzdiņš un Latvijas Basketbola savienības prezidents Ojārs Kehris.

Šogad aprit 200 gadi kopš pirmās sievietes Marie Paradie uzkāpšanas Monblānā. Šis kalns ir ilgtspējīgas attīstības simbols un kopīga Eiropas sieviešu uzkāpšana šajā kalnā apliecinās kopīgu vienotību un vēlmi sekmēt ilgtspējīgu attīstību.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV