Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Rīgā atklāts Olimpiskais skulptūru dārzs

LETA, 19.06.2008. 22:40 | komentāri (3)

Turpmāk Daugavas krastā pie "Hansabankas" centrālās ēkas būs aplūkojams Olimpisko skulptūru dārzs, kurā izvietotas piecas sporta veidu figūras.
Rīgā atklāts Olimpiskais skulptūru dārzs

Galerijas:

Olimpiskajā dārzā apskatāmas no rūsināta metāla un baltos ziedos veidotas skulptūras, kas ataino tādus sporta veidus kā basketbolu, svarcelšanu, šķēpa mešanu, skriešanu un riteņbraukšanu.

Dārzu dizainere Ilze Rukšāne skulptūru dārza atklāšanā norādīja, ka, veidojot skulptūras, būtiskākais bijis atrast vienojošo elementu starp sportu un mākslu. "Mums svarīgi bija atrast arī pareizo materiālu, no kā veidot skulptūras. Rūsinājums parāda materiāla dabisko attīstību laika ritumā, līdzīgi kā tas ir sportistiem, kuri laika gaitā attīsta savas sportiskās spējas līdz brīdim, kad savu sniegumu var parādīt olimpiskajās spēlēs," sacīja Rukšāne.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis norādīja, ka arī mākslas darbi var kalpot sportistiem par iedvesmas avotu labāku rezultātu sasniegšanai. Viņš informēja, ka šobrīd no Latvijas ir zināmi 44 sportisti, kuri piedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs, un to vidū ir arī Latvijas basketbola izlases meitenes, kuras ir pirmās vasaras komandu sporta spēļu dalībnieces, kas pēc Latvijas neatkarības atjaunošanas startēs olimpiskajās spēlēs.

Savukārt Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ārgalis (TP) sacīja, ka Olimpiskais skulptūru dārzs pie "Hansabankas" turpmāk varētu kļūt par iemīļotu vietu sporta entuziastiem.

Olimpisko skulptūru dārzu veidojuši gleznotājs Valērijs Baida, darbnīcas "Alps" ainavu arhitekte Helēna Gūtmane, dārzu dizainere Ilze Rukšāne, studente Ilze Šūlberga un Inguna Rusiņa.

Skulptūras materiālā realizējuši SIA "Aldermanis" meistari Edgars Pūciņš, Juris Stanulēns, Juris Karakins.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV