Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Gulbis iekļūst Vimbldonas turnīra otrajā kārtā

LETA, 24.06.2008. 21:34

2008.gada trešajā "Grand Slam" turnīrā - Vimbldonas atklātajā čempionātā tenisā - latviešu tenisists Ernests Gulbis otrdien pirmās kārtas spēles smagā cīņā ar rezultātu 7-5, 7-5, 6-7 (3:7), 7-6 (8:6) pieveica amerikāni Džonu Aisneru, iekļūstot turnīra otrajā kārtā.
Gulbis iekļūst Vimbldonas turnīra otrajā kārtā
Nākamajā mačā Gulbis tiksies ar pasaules otro raketi spāni Rafaelu Nadalu, kurš pirmajā kārtā ar 6-4, 6-4, 7-6 (7:0) pieveica vācieti Andreasu Beku.

Mača pirmajā setā pirmais servēt sāka Aisners, kurš uzvarēja arī pirmo geimu. Abi tenisisti stabili spēlēja pie savas serves, līdz ar to līdz pat 11.geima sākumam rezultāts bija neizšķirts 5-5. 11.geimu Gulbim izdevās uzvarēt pie Aisnera serves, savukārt nākošajā geimā savu servi Latvijas sportists izmantoja, uzvarot pirmo setu ar 7-5. Jāteic, ka pirmo setu abi tenisisti izspēlēja samērā ātri, jo 12 geimi tika pabeigti 28 minūtēs.

Arī otrais sets noritēja līdzīgi kā pirmais. Tikai ja pirmajā mača daļā katrs no tenisistiem izpildīja pa sešām netveramajām servēm, tad otrajā setā šajā rādītājā jau pārsvars bija amerikānim un viņš bija pārāks ar deviņiem eisiem pret diviem. Savukārt pats mačs ritēja pēc gandrīz identiska scenārija - līdz par 11.geimam neviens no tenisistiem nedeva pretiniekam iespēju lauzt servi, bet pie rezultāta 5-5 atkal sekmīgi nospēlēja Gulbis, panākot 6-5 un pēc brīža arī uzvarot ar 7-5. Spēles otrais sets ilga 40 minūtes.

Arī trešais sets turpinājās spēlē, kur galveno uzsvaru abi tenisisti lika uz servēm. Šī seta laikā nevienam no sportistiem neradās iespēja lauzt pretinieku servi, līdz ar to sets aizgāja līdz taibreikam, kurā gan pārliecinošāk nospēlēja Aisners - sākumā amerikānis izvirzījās vadībā ar rezultātu 4:1, bet kopumā uzvarēja ar 7:3. Trešais sets ilga 45 minūtes un tajā Aisners izdarīja deviņas netveramās serves, kamēr Gulbis četras.

Ceturtajā setā izspēles kļuva arvien garākas un spēlētāji arvien vairāk punktus guva pie pretinieku servēm. Šī seta laikā gan Gulbim, gan Aisneram bija divas iespējas lauzt pretinieka serves, tomēr neviens no viņiem to neizmantoja. Arī ceturtā seta uzvarētāju nācās noskaidrot taibreikā un tajā Gulbis jau spēlēja sekmīgāk, tomēr izskaņā nokļuva zaudētājos ar 5-6. Nākamos trīs punktus gan spēja iegūt latvietis, uzvarot taibreikā ar 8-6 un iekļūstot turnīra otrajā kārtā.

Spēles pēdējais sets ilga 59 minūtes, bet mačs kopumā noritēja divas stundas un 52 minūtes. Aisners spēlē izpildīja 32 netveramās serves, kamēr Gulbis - 16.

ATP pasaules rangā Gulbis šonedēļ atrodas 48.vietā, bet Aisners, kurš pazīstams kā ļoti spēcīgas serves īpašnieks, ieņem 83.pozīciju.

Abi tenisisti līdz šim savā starpā nebija tikušies. 2,05 metrus garais un 107 kilogramus smagais Aisners ir trīsarpus gadus vecāks par 19 gadīgo latvieti.

Tā kā Gulbja vārds izlozē tika nosaukts tikai kā trešais no beigām, kļuva skaidrs, ka viņš nokļuvis vienā zarā ar turnīra otro raketi Nadalu un ka abi tenisisti, ja vien pirmajās cīņās izcīnīs uzvaras, otrajā kārtā spēlēs savā starpā.

Gulbis ar Nadalu savā starpā līdz šim nekad nav tikušies un spānis būs pasaules rangā augstāk esošais spēlētājs ar kuru Gulbis savas karjeras laikā būs spēlējis. Jau ziņots, ka Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā latvietis šogad tikās ar pasaules rangā trešajā vietā esošo serbu Novāku Džokoviču, piedzīvojot zaudējumu ar rezultātu 5-7, 6-7 (3:7), 5-7.

Pēdējo četru gadu Francijas atklātā čempionāta uzvarētājam Nadalam arī Vimbldonā nesokas pārāk slikti un pēdējos divus gadus viņš ir spējis iekļūt turnīra finālā, kur zaudēja vien pēdējo piecu gadu šī turnīra uzvarētājam Rožē Federeram.

Gulbis Vimbldonā startēs otro gadu pēc kārtas. Jau ziņots, ka pagājušā gada turnīrā Gulbis pirmajā kārtā ar 6-3, 4-6, 3-6, 2-6 zaudēja Kipras pārstāvim Markosam Bagdatim.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV