Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Gulbis četros setos piekāpjas Rafaelam Nadalam

Gatis Kreceris, 26.06.2008. 18:36 | komentāri (3)

Labākais Latvijas tenisists Ernests Gulbis ceturtdien Vimbldonas tenisa turnīrā Londonā, otrajā kārtā, līdzīgā cīņā četros setos ar 7:5, 2:6, 6:7 (2:7), 3:6 piekāpās šā brīža pasaules otrajai raketei spānietim Rafaelam Nadalam. 
Gulbis četros setos piekāpjas Rafaelam Nadalam
Pirmajā setā par ļoti patīkamu pārsteigumu parūpējās mūsu tenisa zvaigzne. Ernests Gulbis pierādīja, ka ir spējīgs cīnīties ar turnīra galveno favorītu Rafaelu Nadalu kā līdzīgs ar līdzīgu. Pirmajā setā Gulbis izpildīja 4 „eisus”, kamēr Nadals nevienu. Visa seta laikā spānis nevienu reizi neatradās vadībā. Pie rezultāta 6:5, kad vadībā atradās Gulbis Nadalam bija iespējas izlīdzināt spēli, taču aukstasinīgi nospēlēja Gulbis, kā rezultātā mūsu sportists izcīnīja uzvaru pirmajā setā ar 7:5. Sets ilga 47 minūtes.

Otrajā setā Rafaels Nadals demonstrēja lielisku sniegumu. Trešajā geimā spānis uzvarēja, kad servēja Gulbis un izvirzījās vadībā ar 2:1. Arī turpinājumā spēle labāk vedās spēles favorītam un līdz ar to Nadals uzvarēja ar 6:2. Sets ilga 33 minūtes un abi spēlētāji izpildīja pa 2. netveramām servēm, bet pārējos spēles elementos pārāks bija spānis.

Trešajā setā cīņa ritēja ļoti līdzīgi. Līdz taibreikam abi spēlētāji bija uzvarējuši savas serves un rezultāts bija neizšķirts 6:6. Taibreikā Nadals nodemonstrēja savu klasi un izcīnīja uzvaru ar 7:2, bet visā setā ar 7:6. Gulbim šajā setā 5 „eisi”, savukārt Nadalam 1. Sets ilga 59 minūtes.

Ceturtā seta sākumā spēlē ritēja līdzīgi, taču 8. geimā, kad servēja Gulbis uzvarēja Nadals un līdz ar to izvirzījās vadībā ar 5:3, kas nozīmēja to, ka spānis bija seta attālumā no uzvaras. Nekādi brīnumi nenotika un uzvaru ar 6:3 izcīnīja Rafaels Nadals, bet visā spēlē Spānijas tenisists uzvarēja ar 3:1. Gulbim tāpat kā trešajā setā 5. netveramas serves, bet Nadalam 1. Sets ilga 37 minūtes, bet viss mačs 176 minūtes, jeb nepilnas 3 stundas.

Visā spēlē Latvijas tenisists izpildīja 16 netveramas serves, bet spānis četrreiz mazāk.  

Nākamajā kārtā Rafaels Nadals sacentīsies ar Vācijas tenisistu Nikolasu Kīferu.

Turnīra pirmajā kārtā Ernests Gulbis ar 7:5, 7:5, 6:7 (3:7), 7:6 (8:6) sīvā cīņā uzveica ASV sportistu Džonu Aisneru.

Vimbldonas tenisa turnīra balvu fonds šogad sasniedzis gandrīz 12 miljonus sterliņ mārciņas, kas ir gandrīz tik pat daudz cik latu.   
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV