Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Moto frīstaila zvaigzne Ronijs Renners uzstāda pasaules rekordu augstlēkšanā ar motociklu

easyget.lv, 16.07.2008. 17:25

Moto frīstaila zvaigzne Ronijs Renners 11.jūlijā Red Bull Experiment pasākuma ietvaros ASV uz Santa Monikas pasaulslavenā mola, uzstādīja jaunu Ginesa rekordu augstlēkšanā ar motociklu, izmantojot pusrampu. Vairāk kā divdesmit tūkstošu skatītāju acu priekšā viņam izdevās ar savu motociklu no pusrampas palēkties līdz 59 pēdu un 2 collu (18,04 m) atzīmei, kas ir ne tikai jauns pasaules rekords, bet arī ievērojams sasniegums moto frīstaila pasaulē.
Moto frīstaila zvaigzne Ronijs Renners uzstāda pasaules rekordu augstlēkšanā ar motociklu
Ronijs Renners sava Red Bull Experiment laikā gatavojās veikt tikai piecus lēcienus. Taču viņš nebija apmierināts ar uzrādīto rezultātu – trešajā lēcienā viņam izdevās sasniegt 54 pēdu un 7 collu (16,67 m) atzīmi. Renners nolēma lēkt vēl vienu reizi, kurā viņš arī uzrādīja prātam neaptveramo rezultātu – 59 pēdas un 2 colas (18,04 m), kas ir nosūtīts Ginesa rekorda apstiprināšanai.

"Šovakar viss bija perfekti. Es esmu ārkārtīgi pārsteigts, ka pārsniedzu 59 pēdu atzīmi. Red Bull Experiment ir lieliska pasākumu sērija, taču es vēl joprojām nespēju noticēt, ka tik daudz mani fani ir ieradušies šeit, lai mani atbalstītu," pēc jaunā moto augstlēkšanas rekorda uzstādīšanas atzina Ronijs Renners.

Ronija Rennera lēcienu rezultāti:

1) 45 pēdas 9 collas (13,99 m)
2) 50 pēdas 6 collas (15,42 m)
3) 54 pēdas 7 collas (16,67 m)
4) 52 pēdas 9 collas (16,12 m)
5) 53 pēdas 2 collas (16,22 m)
6) 59 pēdas 2 collas (18,04 m)

"Mans mērķis bija sasniegt 50 pēdu atzīmi," stāsta Ronijs, "es plānoju lēkt tikai piecas reizes, taču nolēmu saviem faniem veltīt vēl vienu lēcienu. Tas bija "visu vai neko" lēciens. Es uzlēcu augstāk kā biju paredzējis un jutos kā dzīva šautriņa, taču es esmu ārkārtīgi priecīgs, ka uzlaboju savu rezultātu par nepilnām piecām pēdām."

Speciāli šim Ronija Rennera Red Bull Experiment tika izveidota gan īpaša pusrampa, gan nosēšanās rampa. To dizains tika aizgūts no rampām, kas parasti tiek veidotas no smiltīm, taču šoreiz tās tika izveidotas no metāla un finiera. Nosēšanās rampas izmēri bija grandiozi – tā bija 19,5 metrus gara un 7,6 metrus augsta. Taču, neskatoties uz tās izmēriem, īpaša moduļu sistēma ļauj to viegli pārvietot un uzstādīt.

Ronijs Renners ir pasaulē labi pazīstams moto frīstaila profesionālis, kura kontā ir zelta godalga "Step-Up" disciplīnā 2007. gada vasaras X Games, kā arī līdz šim viņa kontā bija pasaules rekords "Step-Up" disciplīnā – 35 pēdas (10,67 m) augstumā. "Step-Up" ir moto frīstaila augstlēgšanas disciplīna, kurā motobraucēji cenšas pārlēkt ar saviem motocikliem pēc iespējas augstāk novietotu latiņu.

Red Bull Experiment ir pasākumu sērija, kurā pasaulē labākie sportisti pirmo reizi pasaulē eksperimentālā kārtā mēģina sasniegt jaunus rekordus savos sporta veidos. Ronija Rennera sasniegums ir trešais šīs pasākumu sērijas uzvaras gājiens. Pirmo pasaules rekordu Lasvegasā vecgada vakarā uzstādīja FMX zvaigzne Robijs Medisons, kurš ar motociklu aizlēca 322 pēdas (98,15 m) tālumā, 12. jūnijā Ņujorkas centrālajā parkā jaunu BMX "big air" rekordu – 54 pēdas (16,46 m) virs zemes uzstādīja BMX sportists Kevins Robinsons.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV