Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Uvis Helmanis, iespējams, spēlēs "ASK Rīga"

LETA / easyget.lv, 17.07.2008. 18:25 | komentāri (5)

Latvijas pagājušās sezonas basketbola vicečempioni "ASK Rīga" ir tuvu līguma noslēgšanai ar Latvijas izlases spēlētāju Uvi Helmani, kurš pēdējās divās sezonās pārstāvēja "Ventspils" komandu, ceturtdien preses konferencē paziņoja komandas valdes loceklis Jānis Ķuzulis.
Uvis Helmanis, iespējams, spēlēs "ASK Rīga"

Galerijas:

"ASK Rīga" tuvu līguma noslēgšanai ar Helmani 

"Līguma parakstīšanai ar Helmani esam ļoti tuvu un ceram, ka viņš ar savu pieredzi komandai rādīs piemēru gan laukumā, gan arī ārpus tā," preses konferencē izteicās Ķuzulis.

No pagājušās sezonas vienībai ir līgumi ar sešiem latviešu spēlētājiem, kuri komandu pārstāvēs arī nākamajā sezonā, - Sandi Valteru, Gati Jahoviču, Raiti Grafu, Dairi Bertānu, Rolandu Freimani un Ernestu Kalvi. Tāpat vienošanās panākta arī ar lietuvieti Andrju Mažuti.

Savukārt komandu atstājis Uģis Viļums, kurš jau pagājušās sezonas pirmajā mačā pārrāva ceļgala krusteniskās saites un laukumā vairs neizgāja, kā arī Arnis Vecvagars, kurš beidzis spēlētāja karjeru, bet klubā paliks un strādās par jauniešu komandas treneri.

"Pašlaik esam ļoti aktīvi spēlētāju tirgū un esam izteikuši vairākus piedāvājumus ārzemju spēlētājiem," pastāstīja Ķuzulis, uzsverot, ka kāds no spēlētājiem, ar kuriem tiks parakstīts līgums, varētu būt tiešām augsta līmeņa.

"ASK Rīga" komandas nosaukumā, iespējams, tiks iekļauts arī "Parex banka" vārds

Tāpat preses konferencē tika uzsvērts arī tas, ka "Parex banka", ņemot vērā lielu finansiālu līdzekļu piešķiršanu, patur iespēju iekļaut savu vārdu "ASK Rīga" komandas nosaukumā.

"Pagājušā gada nogalē komandai piešķīrām 800 000 latu, kā arī tā izmantoja iespēju ņemt kredītu pusmiljona latu apmērā. Nupat esam komandai piešķīruši vēl 400 000 latu, līdz ar to uzskatām, ka, sasniedzot šādu līdzekļu piešķiršanas pakāpi, mēs varētu arī iekļaut savu vārdu komandas nosaukumā," pastāstīja Beļavskis.

Pagaidām lēmums šajā jautājumā neesot pieņemts. "Šo jautājumu šobrīd par īpaši aktuālu neuzskatām," teica "Parex bankas" viceprezidents. 

"ASK Rīga" noliedz nopietnas finanšu problēmas 

Pagājušajā nedēļā žurnāls "Kas Jauns" ziņoja, ka "ASK Rīga" basketbolistam Sandim Valteram 30 000 latu nodokļu parāda dēļ bloķēti konti un īpašumi. Tomēr pats basketbolists pie izveidojušās situācijas nav vainīgs - nodokļus nav samaksājis viņa pārstāvētais klubs. Kaut arī pēc līguma Valters ir pašnodarbinātā persona, līgumā atrunāts, ka visus nodokļus un finanšu jautājumus kārtojot klubs.

Pievēršoties spēlētāju nodokļu jautājumiem, "ASK Rīga" komandas valdes loceklis Jānis Ķuzulis preses konferencē norādīja, ka visu komandas bijušo spēlētāju nodokļi ir pilnībā samaksāti, bet esošo spēlētāju nodokļu lietas tiek kārtotas.

"Pirmkārt, vēlos uzsvērt, ka Sanda Valtera konti nekad nav bijuši bloķēti," apgalvoja Ķuzulis. "Savukārt, piemēram, Pozņaka, Mētras un pārējo bijušo spēlētāju nodokļus klubs ir pilnībā nomaksājis."

"Protams, ka klubam ir bijušas kādas "astes" ar nodokļu nomaksu, tomēr bijušajiem spēlētājiem šobrīd viss ir pilnībā nomaksāts un nekādas problēmas nav," izteicās kluba valdes loceklis, gan neprecizējot, kad spēlētājiem nodokļi samaksāti.

"Pāris pastāvēšanas gados klubs nodokļos ir nomaksājis aptuveni divus miljonus latu, un tagad ar nomaksu mums ir pat labāka situācija, kāda bija iepriekš," izteicās Ķuzulis, uzsverot, ka, ja notikušas kādas aizķeršanās, tad kluba darbinieki to nekad nav aizmirsuši."

Tikmēr komandas ģenerālsponsoru "Parex banka" viceprezidents Guntis Beļavskis uzsvēra, ka klubs šosezon centīsies panākt, lai nākamās sezonas laikā nostiprinās komandas algu izmaksa un komanda šādā veidā vēl vairāk nostiprina savu reputāciju.

""Parex banka" ir ne tikai vienības sponsors, bet arī dibinātāji. Līdz ar to mums ir pastiprināta interese. Sezonas otrajā pusē nerealizējās vairāki kluba plāni par komercsponsoru piesaisti, līdz ar to bija sajūta, ka mums jāiesaistās aktīvāk vienības vadībā," izteicās Beļavskis. "Līdz ar to nolēmām komandai palīdzēt izstrādāt biznesa plānu, kas ļaus tai sasniegt gan sportiskos, gan komercmērķus. Nevēlamies aktīvi iejaukties sporta jautājumos, bet priecājamies, ka komanda mūsu iniciatīvu pilnībā atbalsta."

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV