Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē pārliecinoši uzvar Ukrainu

LETA, 22.07.2008. 00:24

Pirmdien Latvijas nacionālās sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē Rīgā, Olimpiskajā sporta centrā ar rezultātu 86:59 pārliecinoši pārspēja Ukrainu.
Latvijas sieviešu basketbola izlase pārbaudes spēlē pārliecinoši uzvar Ukrainu

Galerijas:

Latvijas izlases labā 25 punktus guva Anete Jēkabsone-Žogota, bet ar 12 gūtajiem punktiem izcēlās Dita Krūmberga, kura izcīnīja arī astoņas atlēkušās bumbas. Ukrainas vienībā rezultatīvākā bija Oļena Žeržerunova, kura guva 15 punktus.

Pirmās ceturtdaļas pirmā puse aizritēja līdzīgā cīņā, bet līdz ceturtdaļas noslēgumam Latvijas izlase iekrāja astoņu punktu pārsvaru - 23:15. Mača otrajā ceturtdaļā Latvijas vienībai izdevās gūt 11 bezatbildes punktus, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 36:19. Otro ceturtdaļu Latvijas komanda noslēdza jau ar 14 punktu pārsvaru - 40:26.

Pēc trešās ceturtdaļas Latvija bija vadībā ar 18 punktiem - 64:46, bet ceturtajā ceturtdaļā savu pārsvaru palielināja līdz 27 punktiem - 86:59.

"Spēlējām ļoti haotiski, jo gribējām saviem skatītājiem parādīt, ko mākam. Tieši tāpēc arī pieļāvām daudz kļūdu, no kurām līdz Olimpiādei jātiek vaļā. Domāju, ka bez šīm kļūdām mūsu pārsvars būtu vēl lielāks," pēc mača teica Latvijas izlases basketboliste Zane Eglīte. Bija liela varbūtība, ka veselības problēmu dēļ spēlētāja šodien varētu arī nedoties laukumā, tomēr Eglīte atzina, ka esot jutusies labi, kā arī ļoti gribējusi spēlēt.

Eglīte pastāstīja, ka Latvijas izlasei patlaban notiek ļoti intensīvi treniņi, bet, sākot ar rītdienu, tikšot pētīti un analizēti Olimpiādes pretinieču spēļu video ieraksti.

Latvijas izlase šodien maču aizvadīja deviņu spēlētāju sastāvā, jo savainojumu dēļ nevarēja spēlēt Ieva Tāre un Aija Putniņa, bet apslimusi ir Elīna Babkina.

Pēdējo gadu laikā Latvijas Nacionālā sieviešu basketbola valstsvienība ar Ukrainas valstsvienību ir tikusies četras reizes, trijās no tām izcīnot uzvaru. Ukrainas sieviešu basketbola valstsvienība pēdējiem diviem Eiropas čempionāta finālturnīriem nav spējusi kvalificēties, taču 1995.gadā kļuva par Eiropas čempionēm.

23.jūlijā Latvijas sieviešu izlase plkst.20.00 Olimpiskajā sporta centrā uzsāks pēdējo pārbaudes spēli Rīgā pirms Olimpiādes - pret Somijas valstsvienību.

Somijas valstsvienība pēdējo reizi Eiropas čempionāta finālturnīram kvalificējās tālajā 1987.gadā, septiņās spēlēs piedzīvojot septiņus zaudējumus un paliekot pēdējā - 12.vietā.

Biiļetes uz Latvijas izlases pārbaudes spēlēm var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs visā Latvijā un internetā "bilesuparadize.lv".
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV