Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Briti triumfē Red Bull Air Race Roterdamā

easyget.lv, 22.07.2008. 12:21

Red Bull Air Race Roterdamas posma sacensību diena, 20.jūlijs bija īpaši veiksmīga britu pilotiem – Pauls Bonhoms izcīnīja trešo uzvaru šosezon un palielināja savu pārsvaru čempionāta rezultātu tabulā līdz sešiem punktiem. Arī viņa tautietim Stīvam Džonsam šīs bija ļoti veiksmīgas sacensības, viņš pirmo reizi šogad izcīnīja vietu uz goda pjedestāla, šoreiz gan zemākā pakāpiena, jo jauno uzlecošo zvaigzni, austrieti Hannu Arču apsteigt viņam neizdevās. Arī austrietim šīs sacensības bija ļoti vērtīgas, pateicoties to rezultātam, viņš ir atrāvies no saviem ciešākajiem konkurentiem un izvirzījies čempionāta 2.vietā, tagad apsteidzot amerikāņus Kirbiju Čambli un Maiku Mangoldu attiecīgi par diviem un trijiem punktiem.
Briti triumfē Red Bull Air Race Roterdamā
Sacensību kvalifikācijas dienā pūta ļoti stiprs vējš, kas radīja problēmas visiem divpadsmit sacensību pilotiem, taču pašreizējam čempionāta līderim Paulam Bonhomam tas netraucēja kārtējo reizi pierādīt, ka viņš šogad ir visātrākais. Pat trīs sekunžu sods, kas tika piešķirts Bonhomam par nepareizu vienu vārtu šķērsošanu, neļāva pagājušā gada Pasaules čempionam Maikam Mangoldam uzrādīt labāku rezultātu (+0,35 sekundes). Iespējams, ka pie šāda rezultāta arī vainojams fakts, ka pēdējā treniņu dienā viņš tika diskvalificēts par bīstami zemu lidošanu, un attiecīgi bija pirmais, kam bija jāveic kvalifikācijas lidojums. "Pirmajā kvalifikācijas braucienā es devos, uztverot to ļoti mierīgi. Es domāju, ka varēšu savu laiku uzlabot," atklāj Mangolds. Taču pirms otrās kvalifikācijas sākuma sāka līt ļoti stiprs lietus un vējš pieņēmās spēkā, pārsniedzot 16 m/s ātrumu, kas lika sacensību organizatoriem pārtraukt kvalifikāciju. Trešo labāko laiku (+0,95 sekundes) kvalifikācijā uzrādīja Kirbijs Čamblis. Lielākais kvalifikācijas neveiksminieks bija austrietis Hanns Arčs, kuram neizdevās atkārtot treniņos uzrādītos rezultātu, viņš saņēma divus trīs sekunžu sodus, kas to atmeta uz astoto vietu.

Sacensību dienā laika apstākļi normalizējās un Māsas upes krastā netālu no Erasmus tilta, sapulcējās tūkstošiem skatītāju, kuri vēlējās klātienē noskatīties vienas no vismodernākajām tehniskajām sacensībām, kas visbiežāk tiek sauktas par gaisa F1 sacensībām.

Jau pēc pirmajiem startiem kļuva skaidrs, ka par uzvarētāju titulu Roterdamā galvenokārt cīnīsies Pauls Bonhoms un Hanns Arčs, kā arī abi amerikāņi – Mangolds un Čamblis. No amerikāņiem pirmajam laime uzgrieza muguru Maikam Mangoldam – viņš kļūdījās un zaudēja savam tautietim Čamblim un viņam nācās samierināties ar 5.vietu, kas krietni iedragāja viņa rezultātu čempionāta kopvērtējumā. Arī Čamblis no tālākās cīņas par uzvaru tika izslēgts, jo par viņu ātrāks izrādījās Stīvs Džons, kurš kopš uzvaras 2007.gadā Porto vairs nebija kāpis uz goda pjedestāla.

Fināla cīņā tikās Pauls Bonhoms un Hanns Arčs. Pieredzējušais brits uzrādīja ļoti labu rezultātu un no gaisa vēroja, kā veicas viņa jaunajam konkurentam. Austrietis Arčs ļoti centās pārspēt Bonhoma uzradīto rezultātu, taču kļūdījās un ar lidmašīnas spārnu saplēsa vienu no piepūšamajiem trases piloniem. Bez tam viņš bija spiests pārtraukt savu sacensību lidojumu, jo pilona materiāls aizķērās aiz viņa lidmašīnas labā spārna.

Neskatoties, ka Hanns Arčs šosezon jau trešo reizi izcīnīja iespēju kāpt uz goda pjedestāla, viņš bija ļoti sarūgtināts: "Es centos to izdarīt pārāk ātri. Nevar uzvarēt to nemēģinot. Tikai es to darīju pārāk ātri un izvēlējos pārāk taisnu trajektoriju."

Nākamais Red Bull Air Race sacensību posms notiks 2. un 3.augustā, Londonā. Vairāk informācijas par šīm sacensībām iespējams atrast to oficiālajā mājas lapā www.redbullairrace.com
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV