Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Alūksnē F2 Eiropas kausa posmā uzvar Slakteris

easyget.lv, 28.07.2008. 15:46

Svētdien Alūksnē noslēdzās Eiropas kausa otrais posms F2 ātrumlaivu klasē, kurā uzvaru guva „Riga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris. Latviju šajās nozīmīgajās sacensībās pārstāvēja vēl divi ūdens formulu piloti – Uģis Gross no „Kalnciems Racing Team” un „Riga Powerboat Team” komandas sportists Mārtiņš Bergholcs, kuri kopvērtējumā attiecīgi ieņēma ceturto un septīto vietu, portālu easyget.lv informē Andrejs Sviķis.
F2 Eiropas kausa posms Alūksnē norisinājās paralēli ar Latvijas atklāto ūdens motosporta čempionāta trešo posmu. Vairāku tūkstošu skatītāju uzmanības pavadīti F2 ūdens formulu piloti sestdien Alūksnes ezerā veica kvalifikācijas braucienus, bet svētdien divas sprinta disciplīnas un fināla braucienu.

Svētdien pirmais sprints izdevās ļoti veiksmīgs abiem Latvijas labākajiem F2 pilotiem - Uvis Slakteris izcīnīja pirmo, bet Uģis Gross otro vietu. Trešajā vietā palika sportists no Zviedrijas - Johan Osterberg. Savukārt otrajā sprintā labāko apļa laiku uzrādīja Kuveitas sportists Yousef Al Robayn. Uģis Gross ieņēma trešo vietu, Mārtiņš Bergholcs sesto pozīciju, bet Uvis Slakteris palika astotajā vietā, jo saņēma soda apli par startēšanu pirms starta signāla.

Fināla braucienā uz starta devās deviņi sportisti no piecām valstīm. Uvis Slakteris startēja no ceturtās vietas, bet jau līdz pirmā apļa beigām spēja ieņemt līdera pozīciju, apdzenot arī Uģi Grosu, kurš ilgu laiku turējās otrajā vietā, bet diemžēl tehnisku iemeslu dēļ izstājās, kad bija veikti vairāk kā puse sacensību apļu. Slakteris spēja noturēt pirmo vietu līdz pat brauciena beigām un dāvāt skatītājiem prieku, kad tika atskaņota Latvijas himna par godu uzvarai F2 Eiropas kausa posmā.

„Šīs bija manas mājas sacensības, jo notika Latvijā. Tas vienmēr uzliek lielu atbildības nastu, jo ir jārāda savs labākais sniegums mājiniekiem. Tāpēc arī biju nedaudz satraucies un otrajās sprinta sacensībās par ātru startēju. Bet toties veiksmīgi izdevās fināla brauciena starts, kā arī pirmais aplis, kad ļoti sīvā cīņā apdzinu Uģi Grosu. Prieks par uzvaru ir vārdos neaprakstāms, esmu ļoti gandarīts,” savu veiksmīgo sniegumu komentē Uvis Slakteris.

Eiropas kausa kopvērtējumā F2 laivu klasē Uvis Slakteris tagad ieņem otro vietu aiz Somijas sportista Mikaela Forsa, savukārt trešais ir Uģis Gross. Eiropas kausa sacensībās ir atlikuši vēl divi posmi – augustā Norvēģijā, bet septembrī Spānijā.

„Augstie Latvijas sportistu sasniegumi F2 Eropas kausā ļauj pozitīvi raudzīties arī uz gaidāmajām pasaules kausa sacensībām „F2 Grand Prix Latvia 2008”, kas risināsies Rīgas svētku ietvaros 16. un 17. augustā Daugavas ūdeņos starp Vanšu un Akmens tiltu. Šīs sacīkstes ir viens no pasaules spraigākajiem ūdens motosporta notikumiem, kurās startēs sportisti vismaz no 12 valstīm,” Eiropas kausa Alūksnes posma rezultātus šī gada kontekstā vērtē Latvijas Ūdens motosporta federācijas (LŪMSF) valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems.

Plašāka informācija par sportistu sasniegumiem pieejama Latvijas Ūdens motosporta federācijas mājas lapā www.lumsf.lv.

Latvijas Ūdens motosporta federācija (LŪMSF) dibināta 1993. gadā. Federācijas mērķis ir veicināt ūdens motosporta attīstību Latvijā, īpašu uzmanību pievēršot jauniešu iesaistīšanai šajā sporta veidā. Viens no federācijas uzdevumiem ir organizēt nacionāla un starptautiska mēroga ūdens motosporta sacensības, nodrošinot kvalitatīvu sacensību programmu un patīkamu atpūtu skatītājiem.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV