Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Ventspilī aizvadīts vasaras spilgtākais notikums kaitbordā

Liene Siliņa, 29.07.2008. 09:45 | komentāri (15)

Volkswagen Kite Party 2008 ir noslēdzies, sniedzot daudz pozitīvu emociju šī sporta veida cienītājiem. Pasākums noritēja četras dienas no 24. līdz 27.jūlijam, saulainajā Ventspilī. Pasākuma ietvaros lietpratējiem sacensības notika vairākās disciplīnās, tika sniegti pasaules kaitborda meistaru paraugdemonstrējumi, kā arī notika apmācības seminārs iesācējiem. Kā lielisks noslēgums sacensību uzvarētāju apbalvošanas ietvaros, Ventspils Akvaparkā visus pulcēja Volkswagen Kite Party 2008.
Ventspilī aizvadīts vasaras spilgtākais notikums kaitbordā

Galerijas:

Sacensību rezultāti liecina, ka disciplīnā „Freestyle” vīriešu grupā spēcīgākie ir lietuvieši, kuri izcīnīja visas trīs pirmās vietas. Savukārt „Freestyle” sievietēm pirmajā trijniekā iekļuva arī latviete Ilze Krieviņa. Kā liecina rezultāti, ātrums un izturība ir latviešu stiprā puse, un „Marathon” disciplīnā pirmās vietas ieguva latviešu braucēji, sieviešu grupā Ieva Strode, vīriešu grupā Zigurds Penkulis. Otrajā sacensību dienā vējš nedaudz pievīla, līdz ar to tika atcelta disciplīna „Kite loop” un par nožēlu arī viesis, North Kiteboarding komandas braucējs Mallory de la Villemarqué no Spānijas, nevarēja sniegt paraugdemonstrējumus visā pilnībā. Apbalvošanas laikā kā patīkams draudzības apliecinājums bija lietuviešu sagādātā balva mūsu pašu braucējam Dāvim Drandem – apmaksāti viesnīcas izdevumi kaitbordistu treniņu vietā Brazīlijā.

Kaut gan brīžiem vēja apstākļi kaitotājus nedaudz pievīla, tomēr par pārliecinoši saulaino laiku nesūdzējās neviens. Baudot sacensību dienas atmosfēru, nepameta sajūta, ka daudziem braucējiem svarīgāk par uzvaru ir piedalīties un izbaudīt šī pasākuma gaisotni, sagādājot svētkus gan sev, gan apkārtējiem.

Pozitīvās atmosfēras dēļ Kite Party ir vasaras gaidītākais notikums gan kaitbordistiem, gan viņu draugiem un citiem kaitborda cienītājiem. Tās ir īpašas sajūtas, kas valda šo dienu laikā. Saule, vējš, krāsainie pūķi uz zilo debesu fona, vasarīga mūzika, atraktīvi un smaidīgi cilvēki ir neatņemama šī pasākuma sastāvdaļa, kas rada šo brīvo un pozitīvo atmosfēru. Kaitbordisti ne vien tiek galā ar pūķa vadīšanu stipros vējos, bet māk sacelt īstu vētru arī līksmojot. Piektdienas „Chill out” vakars kempingā, kā arī Volkswagen Kite Party 2008 noslēguma pasākums Akvaparkā sita augstu vilni. Pasākuma organizators Larss Āboltiņš bija parūpējies par lielisku mūziku regeja ritmos, kuru izpildīja Brazīlijas perkusionisti - Tiago Loei un Andrezao, kurš uzstājās kopā ar Matīsu Akurāteru. Turklāt, visa vakara garumā kaitborda cienītāji varēja izklaidēties Latvijas slavenāko house mūzikas Mixmasteru AG&Raita pavadījumā, kuri uz deju grīdas radīja īstu viesuli.

Sacensību noskaņu un pozitīvās, saulainās gaisotnes dēļ Kite Party viennozīmīgi daudzi arī turpmāk ierindos kā vienu no gaidītākajiem notikumiem vasarā.

Volkswagen Kite Party 2008 sacensībām kopumā bija reģistrējušies 102 dalībnieki.

Sacensību rezultāti:

Marathon disciplīnā:
Sievietes:
1. Ieva Strode (LATVIJA)
2. Kristina Kekyte (LIETUVA)
3. Zane Cunska (LATVIJA)
Vīrieši:
1. Zigurds Penkulis (LATVIJA)
2. Gatis Satiks (LATVIJA)
3. Heiki Gross (IGAUNIJA)

Freestyle disciplīnā:
Sievietes:
1. Kristina Kekyte (LIETUVA)
2. Ilze Krieviņa (LATVIJA)
3. Viktoria Vaišnoraitė (LIETUVA)
Vīrieši:
1. Viktoras Seputa (LIETUVA)
2. Dominykas Smilga (LIETUVA)
3. Arturas Gudauskas (LIETUVA)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV