Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Vīriešu basketbola izlase pārbaudes spēlē piedzīvo sagrāvi pret Spāniju

LETA, 31.07.2008. 09:45

Latvijas vīriešu izlase basketbolā, gatavojoties Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīram, trešdien izbraukumā ar rezultātu 57:107 (15:27, 10:28, 16:32, 16:20) piedzīvoja sagrāvi pret pasaules čempioniem spāņiem.
Latvijas izlases rindās 17 punktus guva Kaspars Bērziņš, savukārt Raimonda Gabrāna kontā desmit punkti.

Spānijas izlases labā Po Gasols guva 17 punktus, Alekss Mumbru guva 16 punktus, savukārt Rudija Fernandesa kontā 14 punkti.

Spānijas izlase jau pirmajā ceturtdaļā apliecināja savu pārākumu, noslēdzot to ar 27:15. Otrajā desmitminūtē Latvijas basketbolisti guva vien desmit punktus, turpretī Spānija turpināja veiksmīgu spēli uzbrukumā un pēc puslaika pasaules čempionu pārsvars sasniedza jau 30 punktus – 55:25.

Otrajā puslaikā īpašu izmaiņu spēles gaitā nebija un Spānija izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Jau ziņots, ka šī Latvijas izlasei bija ceturtā pārbaudes spēle šovasar. Aizvadītajā nedēļas nogalē basketbolisti aizvadīja pārbaudes turnīru Maskavā, kur pirmajā spēlē ar rezultātu 63:84 pārliecinoši zaudēja pašreizējiem Eiropas čempioniem krieviem, pēc tam Latvija ar rezultātu 74:89 atzina Serbijas pārākumu, bet pēdējā mačā ar 85:60 pārliecinoši pārspēja Ukrainas valstsvienību.

Dažādu apstākļu dēļ turnīrā Krievijā un arī Spānijā Latvijas izlases sastāvā nepiedalās vairāki basketbolisti. Ģimenes apstākļu dēļ nespēlē "Ventspils" kluba pārstāvis Aigars Vītols, Armandam Šķēlem divas nedēļas ir jāārstē sena pleca trauma, savukārt Andris Biedriņš tika izsaukts uz ASV, lai parakstītu jaunu līgumu ar Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubu Goldensteitas "Warriors".

Laukumā savainojuma dēļ nevarēs doties arī Kristaps Valters, kura vietā uz laiku izlasē ir iekļauts Raimonds Gabrāns.

2.augustā pirmajai izlasei treniņos pievienosies arī Pāvels Veselovs, kurš pagaidām ārstē savainojumu, bet šodienas spēlē laukumā nedevās arī Kristaps Janičenoks un Ivars Timermanis.

Nākamās pārbaudes spēles Latvijas basketbolisti aizvadīs 7.augustā un 8.augustā Liepājā, kad tiksies ar Zviedriju. No 15. līdz 17.augustam izlase piedalīsies turnīrā Francijā, bet no 25. līdz 27.augustam turnīrā Rīgā cīnīsies ar Franciju, Čehiju un Gruziju.

2009.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā Latvijas izlase tiksies ar Portugāles, Igaunijas un Maķedonijas valstsvienībām. Divu apļu kvalifikācijas turnīra pirmo spēli Latvija aizvadīs šī gada 3.septembrī, kad tiksies ar Maķedoniju, bet pēdējais mačs 20.septembrī tiks aizvadīts ar Portugāli.

Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un trīs labākās otro vietu ieguvējas, bet vēl viena ceļazīme tiks izspēlēta papildu kvalifikācijas turnīrā.

Latvijas izlases kandidātu saraksts: Kristaps Valters, Jānis Blūms, Aigars Vītols, Armands Šķēle, Kristaps Janičenoks, Ivars Timermanis, Gatis Jahovičs, Jānis Porziņģis, Uvis Helmanis, Andris Biedriņš, Edgars Jeromanovs, Juris Umbraško, Ernests Kalve, Ronalds Zaķis, Kaspars Cipruss, Kaspars Bērziņš, Mareks Jurevičus, Raimonds Gabrāns un Jānis Pozņaks.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV