Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas U-20 basketbolisti pirmajā Eiropas čempionātā spēlē sagrauj Bulgāriju

LETA, 02.08.2008. 00:41 | komentāri (3)

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase piektdien "Arēnā Rīga" Eiropas čempionātā C apakšgrupas pirmajā spēlē ar rezultātu 95:67 (24:23, 25:8, 26:17, 20:19) pārliecinoši uzvarēja Bulgārijas vienaudžus.
Latvijas U-20 basketbolisti pirmajā Eiropas čempionātā spēlē sagrauj Bulgāriju

Galerijas:

Latvijas komandas labā Dairis Bertāns guva 24 punktus, Riharda Kuksika kontā 14 punkti, bet Jānis Strēlnieks guva 13 punktus.

Pēc nospēlētām četrām minūtēm Latvija atradās vadībā ar 15:7, taču mazliet vēlāk Bulgārija guva astoņus punktus pēc kārtas un Latvija nonāca zaudētājos ar 19:21. Kopējām pūlēm izdevās atspēlēties un pirmo ceturtdaļu Latvija noslēdza ar minimālu pārsvaru - 24:23.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvija veica izšķirošo 10:2 izrāvienu un desmitminūtes vidū čempionāta saimnieku pārsvars sasniedza 14 punktus - 39:25. Līdz puslaika noslēgumam spēles gaita nemainījās un mača pirmo daļu Latvija noslēdza ar rezultātu 49:31.

Otrajā puslaikā Latvijas turpināja veiksmīgi uzbrukt, kamēr Bulgārijas spēlētāji pieļāva kļūdas gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Latvija pārliecinoši kontrolēja notikumus un izcīnīja vieglu uzvaru ar 95:67.

Nākamās C apakšgrupas spēles Latvijas izlase aizvadīs 2.augustā Olimpiskajā sporta centrā, kad tiksies ar Spānijas valstsvienību, savukārt 3.augustā "Arēnā Rīga" Latvijas valstsvienība aizvadīs spēli pret Melnkalni. Arī šīs abas spēles sāksies plkst.20.45.

Jau ziņots, ka C apakšgrupas otrajā spēlē Melnkalnes izlase piektdien ar rezultātu 74:65 pieveica Spāniju, izcīnot pirmo panākumu Eiropas čempionāta A divīzijā savā pastāvēšanas vēsturē.

Apakšgrupas trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām un būs nodrošinājušas sev vismaz palikšanu A divīzijā arī nākamgad. C apakšgrupas komandas Eiropas čempionāta otrajā posmā spēlēs ar D grupas trim labākajām komandām - Krieviju, Slovēniju, Franciju vai Serbiju.

A apakšgrupā spēlēs Horvātija, Ukraina, Lietuva un Grieķija, bet B apakšgrupā - Izraēla, Gruzija, Turcija un Itālija.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV