Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas sieviešu basketbola izlase ar uzvaru pār Krieviju sāk "Diamond Ball" turnīru

LETA, 02.08.2008. 13:20

Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmajā "Diamond Ball" turnīra spēlē, kas ir pēdējais sagatavošanās posms pirms Pekinas olimpiskajām spēlēm, sestdien ar rezultātu 75:69 (12:14, 24:15, 15:21, 24:19) pieveica pašreizējo Eiropas čempionvienību Krieviju.
Latvijas sieviešu basketbola izlase ar uzvaru pār Krieviju sāk "Diamond Ball" turnīru

Abas komandas savā starpā tiksies olimpisko spēļu turnīra pirmajā kārtā. Vienību mačs notiks 9.augustā plkst.17.15 pēc Latvijas laika.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 34 gūtajiem punktiem bija Anete Jēkabsone-Žogota, pa astoņiem punktiem guva Ieva Kubliņa un Gunta Baško, septiņi punkti Aijas Brumermanes kontā, pa sešiem punktiem guva Liene Jansone un Zane Tamane, kura arī izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas, bet Ievas Tāres un Zanes Eglītes rēķinā pa trīs punktiem. Savukārt Krievijas izlasē pa 16 punktiem guva Ilona Korstina un Marija Stepanova.

Maču Latvijas izlases basketbolistes iesāka agresīvi, tomēr izrauties drošā vadībā viņām neizdevās, un pirmās ceturtdaļas otrajā pusē stabilāk nospēlēja krievietes, kas pēc desmit minūtēm tām ļāva atrasties vadībā ar rezultātu 14:12.

Tomēr mača otro ceturtdaļu daudz sekmīgāk sāka latvietes. Krievijas izlases spēlētājas punktus nespēja gūt pirmās piecas ceturtdaļas minūtes, kas Latvijas izlasei ļāva izvirzīties vadībā ar 21:14. Tomēr arī turpinājumā latvietes spēlēja sekmīgāk, un pēc Oksanas Rahmatuļinas tehniskās piezīmes, kā arī pārkāpuma pret Aiju Brumermani, pēc kura latviete guva divus punktus, Latvijas izlase pret pašreizējo Eiropas čempionvienību bija izvirzījusies vadībā ar 36:23. Taču ceturtdaļas pēdējo pusotru minūti sekmīgāk nospēlēja krievietes, un pēc naturalizētās Rebeka Hamona diviem realizētiem soda metieniem puslaika pēdējās sekundēs krievietes pietuvojās līdz 29:36.

Trešās ceturtdaļas pirmajās piecās minūtēs krievietes pretiniecēm lēnām pietuvojās un arī izvirzījās vadībā (42:40), tomēr vairāk neko krievietes paveikt nespēja, un pēc ceturtdaļas tās jau atkal zaudēja ar 51:50. Spēles pēdējā ceturtdaļā, galvenokārt pateicoties Jēkabsones-Žogotas rezultatīvam sniegumam, Latvijas izlase nostiprināja vadību un maču noslēdza ar sešu punktu pārsvaru savā labā.

Nākamajā "Diamond Ball" spēlē svētdien, 3.augustā, plkst.10.30 Latvijas izlase tiksies ar ASV valstsvienību, savukārt otrdien, 5.augustā, tiks sadalītas vietas turnīra noslēgumā - cīņu par piekto vietu abu grupu vājākās komandas aizvadīs plkst.9.00, spēle par trešo vietu notiks plkst.11.00, bet abu grupu uzvarētājas plkst.14.30 noskaidros turnīra spēcīgāko komandu.

Otrajā apakšgrupā spēlēs Austrālijas, Ķīnas un Mali valstsvienības.

Jau ziņots, ka Latvijas sieviešu basketbola izlase olimpiskajām spēlēm kvalificējās kvalifikācijas turnīrā jūnijā. Sacensībās, kuras sāksies 9.augustā, Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Austrālijas, Dienvidkorejas, Krievijas, Brazīlijas un Baltkrievijas izlasēm.

9.augustā mačs ar Krieviju būs jāizvada plkst.17.15 pēc Latvijas laika, 11.augustā spēle ar Baltkrieviju sāksies plkst.11.45, cīņa ar Brazīlijas izlasi paredzēta 13.augustā plkst.9.30, divas dienas vēlāk plkst.6.15 nāksies mēroties spēkiem ar austrālietēm, bet 17.augustā dalību apakšgrupu turnīrā plkst.9.30 mūsējās noslēgs ar spēli pret Dienvidkorejas basketbolistēm.

Lai iekļūtu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, savā apakšgrupā jāierindojas vismaz ceturtajā vietā.

Šī ir pirmā reize pēc neatkarības atgūšanas, kad Latvija vasaras olimpiskajās spēlēs būs pārstāvēta kādā no komandu sporta spēļu veidiem. Līdz šim līdzīgs panākums izdevies tikai hokejistiem ziemas Olimpiādē.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV