Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas U-20 basketbola izlase Eiropas čempionāta spēlē zaudē Melnkalnei, taču turpina cīņu par medaļām

LETA, 04.08.2008. 09:15

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta C apakšgrupas trešās kārtas spēlē svētdien "Arēnā Rīga" ar rezultātu 64:77 (21:15, 14:30, 10:13, 19:19) zaudēja Melnkalnes vienaudžiem, tomēr turpinās cīņu par medaļām.
Latvijas U-20 basketbola izlase Eiropas čempionāta spēlē zaudē Melnkalnei, taču turpina cīņu par medaļām

Galerijas:

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās bija Dairis Bertāns, kurš guva 15 punktus, bet 12 punktiem guva Rolands Freimanis un Rihards Kuksiks. Savukārt Melnkalnes izlases rindās Seads Sehovičs guva 20 punktus, bet 12 punktus guva Nikola Pavlicevičs.

Spēle iesākās mazrezultatīvi, jo pēc nospēlētām divām minūtēm abas komandas bija guvušas tikai divus punktus. Turpinājumā rezultāts sāka augt strauji un ceturtdaļas vidū Latvija atradās vadībā ar 10:9. Līdz pirmās desmitminūtes beigām latviešiem izdevās veikt nelielu izrāvienu, ceturtdaļu noslēdzot ar sešu punktu pārsvaru - 21:15.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas uzbrukums apstājās un tika pieļautas kļūdas. Šo Latvijas komandas apjukumu veiksmīgi izmantoja Melnkalne, kas veica 15:2 izrāvienu un ceturtdaļas vidū latvieši nonāca zaudētājos ar 23:30. Arī turpinājumā Latvija nespēja atrast pretargumentus rezultatīvajām Melnkalnes izlases darbībām un pēc pirmā puslaika Latvija zaudēja ar desmit punktiem - 35:45.

Otrajā puslaikā Latvija sāka atspēlēšanos un pēc nospēlētām četrām minūtēm latvieši bija panākuši 41:47. Tomēr turpinājuma Melnkalne sekmīgi uzbruka pretinieku grozam un Latvija tuvāk nespēja tikt. Latvijas komandai sekmīgas darbības aizsardzībā mijās ar neveiksmīgām epizodēm uzbrukumā, kas neļāva pārņemt spēles iniciatīvu un līdz ceturtdaļas beigām Melnkalne palielināja pārsvaru līdz 13 punktiem - 58:45.

Ceturtajā ceturtdaļā nekas īpaši nemainījās. Melnkalne pārliecinoši kontrolēja mača gaitu, panākot arī 18 punktu pārsvaru (71:53), praktiski izšķirot spēles uzvarētāja likteni. Līdz spēles beigām Latvijas izlase neko vairāk nespēja mainīt.

C apakšgrupas pirmajās spēlēs piektdien Latvija ar rezultātu 95:67 pārliecinoši pieveica Bulgāriju, bet Spānijas valstsvienība ar 65:74 zaudēja Melnkalnei, kas izcīnīja pirmo panākumu Eiropas čempionāta A divīzijā savā pastāvēšanas vēsturē.

Otrās kārtas mačos sestdien Melnkalne ar 76:68 uzvarēja Bulgāriju, bet Latvija ar 46:60 atzina Spānijas pārākumu. Savukārt trešās kārtas pirmajā spēlē Spānija svētdien ar 97:84 pieveica Bulgārijas vienaudžus.

C apakšgrupā Latvija trīs spēlēs izcīnīja vienu uzvaru un ieņēma trešo vietu. Trīs uzvaras izcīnīja Melnkalnes valstsvienība, bet Spānijas komanda guva divus panākumus. Bulgārijas valstsvienība palika bez uzvarām un cīnīsies par palikšanu A divīzijā, bet cīņu par medaļām no C apakšgrupas turpinās Latvija, Spānija un Melnkalne.

F apakšgrupā Latvijas izlasei līdzi nāks divi zaudējumi, kas tika piedzīvoti C grupas savstarpējās spēlēs pret Spāniju un Melnkalni.

Apakšgrupas trīs labākās komandas turpinās cīņu par medaļām un būs nodrošinājušas sev vismaz palikšanu A divīzijā arī nākamgad. C apakšgrupas komandas Eiropas čempionāta otrajā posmā spēlēs ar D grupas trim labākajām komandām - Krieviju, Franciju un Serbiju.

A apakšgrupā spēlē Horvātija, Ukraina, Lietuva un Grieķija, bet B apakšgrupā - Izraēla, Gruzija, Turcija un Itālija.

Latvijas U-20 komandas labākais sasniegums Eiropas čempionātā līdz šim bijis 2004. un 2005.gadā, kad tika izcīnīta septītā vieta. 2006.gadā Latvija ierindojās 13.vietā, bet pērn - 14.vietā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV