Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Uvis Slakteris Rīgā cīnīsies par uzvaru

Gatis Kreceris, 05.08.2008. 14:27

Nu jau piekto gadu pēc kārtas un otro gadu Rīgas svētku ietvaros 16. un 17. augustā galvaspilsētā risināsies U.I.M. Pasaules kausa posms ūdens motosporta F2 klasē. Spraigās sacensības, kā jau tas ierasts „F2 Grand Prix of Latvia 2008” notiks Daugavā starp Vanšu un Akmens tiltu. Mūsu valsti šajās sacensībās pārstāvēs Uvis Slakteris, Mārtiņš Bergholcs un Uģis Gross. Uvis Slakteris savu līdzjutēju priekšā pauž apņēmību cīnīties par uzvaru.
Uvis Slakteris Rīgā cīnīsies par uzvaru
Lielākā Latvijas cerība šajās sacensībās būs „Rīga Powerboat Team” pilots Uvis Slakteris, kurš ir apņēmības pilns cīnīties par uzvaru. „Gads ir izvērties visnotaļ raibs. Esmu ļoti gandarīts par izcīnīto pirmo vietu Eiropas čempionātā, kas norisinājās Alūksnē. Pašreiz liekas, ka iet tik labi kā nekad iepriekš, tāpēc cīnīšos par uzvaru. Iekšā ir sajūtā, ka šogad būs „Urāāā”. Tā pirms gaidāmajām sacensībām izteicās Uvis Slakteris.

Šosezon Uvis Slakteris ir pārliecinošs Latvijas līderis. Gan Mārtiņš Bergholcs, gan Uģis Gross, šogad nopietnu konkurenci Slakterim nav izrādījuši ne sacensībās, ne treniņbraucienos, tādēļ ir pamatotas cerības, ka Latvijai šajā „gonkā” būs medaļa – kāda to mēs redzēsim.

Latvijas Ūdens motosporta federācijas valdes priekšsēdētājs Modris Kalnciems: „Divu gadu laikā uz Rīgas posmu ir pieteikušies visvairāk sportisti, šogad tie būs 26. Ceru, ka sportisti parādīs augstāko klasi tik sarežģītā trasē kāda ir starp Vanšu un Akmens tiltiem. Šogad ir pieteikušies F2 un F1 elites klases sportisti, tā kā konkurence būs ļoti nopietna, tomēr ceru, ka mūsu valsts pārstāvji ierindosies pēc iespējas augstākās vietās. Sacensība solās būt ļoti interesanta gan pilsētas viesiem, gan pašmāju līdzjutējiem, bez tam šogad uz AB dambja būs izveidota speciāla laivu izstāde”. Nobeigumā Kalnciems atzina, ka tik piemērota trase priekš, skatītājiem kāda ir Rīgā nav nekur citur pasaulē. Tāpat (LŪMSF) priekšsēdētājs izteicās, ka ļoti iespējams jau tuvākajos gados Rīgā varētu tikt sarīkots arī F1 posms.

Rīgas mērs Jānis Birks atklāja: „Liels gods otro gadu pēc kārtas Rīgas svētku ietvaros uzņemt tik nozīmīgu sporta pasākumu kāds ir F2 ātrumlaivām, tādēļ aicinu visus apmeklēt šo krāšņo parādi”. Bez tam Birka kungs neizslēdz iespēju, ka arī šogad viņš sēdīsies kādā no divvietīgajām ātrumlaivām un pats uz savas „ādas” izmēģinās Daugavas ūdeņus.

Latviešiem būs jāmērojas spēkiem ar sportistiem no 13 valstīm, un paredzams, ka līdzīgi kā pērn viņu sniegumu šogad vēros līdz pat 30 000 līdzjutēju.

Pirmais F2 Pasaules kausa posms notika 24. un 25.maijā Portugālē, kur Uģis Gross ierindojās 5. vietā, bet Uvis Slakteris tehnisku iemeslu dēļ no sacensībām izstājās un Pasaules kausa pirmajā posmā ieskaites punktus neguva. Kopumā šogad paredzēti četri posmi, no kuriem nākamais oktobrī notiks Saūda Arābijā un pēdējais 12.–14. decembrī – Malaizijā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV