Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas U-20 izlase uzvar arī Krieviju

LETA, 07.08.2008. 10:00 | komentāri (1)

Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta F apakšgrupas otrajā spēlē trešdien ar rezultātu 68:55 (20:8, 17:18, 17:14, 14:15) pieveica Krievijas vienaudžus un saglabājot teorētiskas izredzes kvalificēties sacensību pusfinālam.
Latvijas U-20 izlase uzvar arī Krieviju

Galerijas:

Rezultatīvākais Latvijas izlases rindās ar 15 gūtajiem punktiem bija Jānis Strēlnieks, 14 punkti, sešas atlēkušās bumbas un pieci bloķēti metieni Andreja Šeļakova kontā, Sandis Silavs guva 12 punktus, bet Artūram Bērziņam desmit punkti un 11 izcīnītas atlēkušās bumbas.

Spēle iesākās līdzīgi un tā ritēja pirmās četras minūtes, līdz no rezultāta 6:6 Latvijas izlase panāca 20:6, bet pirmo ceturtdaļu noslēdza ar 20:8 savā labā.

Otrās ceturtdaļas sākumā latvieši pretiniekiem pietuvoties neļāva, tomēr ceturtdaļas otrajā pusē krievi nospēlēja sekmīgāk, gūstot sešus punktus pēc kārtas un panākot 24:30. Tomēr turpinājumā Latvijas izlase desmit punktu pārsvaru atguva un pirmo puslaiku noslēdza ar 37:26.

Arī trešajā ceturtdaļā latvieši pretiniekiem neļāva pietuvoties tuvāk par desmit punktiem, bet ceturtdaļas pēdējā sekundē smagu metienu realizēja Strēlnieks un tā noslēdzās ar 54:40. Pēdējās desmit minūtēs Krievijas izlases basketbolisti centās latviešus izmisīgi apturēt ar zonas aizsardzību, tomēr viņiem tas neizdevās un mačs noslēdzās ar rezultātu 68:55.

Jau ziņots, ka Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Eiropas čempionāta F apakšgrupas pirmajā spēlē otrdien "Arēna Rīga" ar rezultātu 96:73 (24:16, 34:14, 26:14, 12:29) pieveica Francijas vienaudžus.

Savukārt Krievijas izlase F apakšgrupas spēlē otrdien ar rezultātu 63:81 (20:26, 13:23, 16:19, 14:13) atzina Melnkalnes pārākumu.

Ceturtdien F apakšgrupas spēlē Latvija Olimpiskajā sporta centrā plkst.20.45 sāks cīņu ar Serbiju.

Pašlaik apakšgrupas kopvērtējumā pa trijām uzvarām četrās spēlēs ir Melnkalnei un Serbijai, bet pa diviem panākumiem Spānijas, Francijas un Latvijas kontā. Lai latvieši kvalificētos sacensību pusfinālam (iekļūtu starp pirmajām divām grupas komandām), tai pašai ir jāuzvar Serbija, kā arī jācer, ka Krievija, kas jau zaudējusi cerības pakāpties no pēdējās vietas apakšgrupā, pieveiks Spāniju.

Jau ziņots, ka C apakšgrupā Latvija trīs spēlēs izcīnīja vienu uzvaru (pret Bulgāriju) un piedzīvoja divus zaudējumus (pret Spāniju un Melnkalni), ieņemot trešo vietu. Trīs uzvaras izcīnīja Melnkalnes valstsvienība, bet Spānijas komanda guva divus panākumus. Bulgārijas valstsvienība palika bez uzvarām un tai jācīnās par palikšanu A divīzijā.

F apakšgrupā Latvijas izlasei līdzi nāca divi zaudējumi, kas tika piedzīvoti C grupas savstarpējās spēlēs pret Spāniju un Melnkalni. C apakšgrupas komandas Eiropas čempionāta otrajā posmā spēlē ar D grupas trim labākajām komandām - Krieviju, Franciju un Serbiju. F apakšgrupā cīņu ar divām uzvarām sāka Francija, ar vienu uzvaru - Serbija, bet bez uzvarām cīņu uzsāka Krievija.

A apakšgrupā spēlēja Horvātija, Ukraina, Lietuva un Grieķija, bet B apakšgrupā - Izraēla, Gruzija, Turcija un Itālija. Cīņu par medaļām E apakšgrupā turpina Lietuva, Ukraina, Horvātija, Itālija, Turcija un Izraēla.

Divas E un F apakšgrupu labākās komandas iekļūs pusfinālā, trešās un ceturtās vietas ieguvēji cīnīsies par 5.-8.vietu, bet vājākās divas komandas sadalīs 9.-12.vietu.

Latvijas U-20 komandas labākais sasniegums Eiropas čempionātā līdz šim bijis 2004. un 2005.gadā, kad tika izcīnīta septītā vieta. 2006.gadā Latvija ierindojās 13.vietā, bet pērn - 14.vietā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV