Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

50.jubilejā VEF ziedo asinis un uzsāk sadarbību ar Valsts Policiju

easyget.lv, 08.08.2008. 15:30

Pirmdien, 11.augustā, plkst. 10.00 – 13.00 Rīgas Olimpiskajā sporta centrā Sporta spēļu un vieglatlētikas zālē (Grostonas ielā 6b) basketbola klubs VEF Rīga par godu tā 50 gadu jubilejai sadarbībā ar Valsts Asinsdonoru centru un Olimpisko sporta centru organizē Donoru dienu.
Asinis ziedos kluba spēlētāji, vadība un atbalstītāji, tajā skaitā iekšlietu ministrs Mareks Segliņš, jo klubam īpašā brīdī par tā sadarbības partneri kļūst arī Valsts policija (VP).

VEF Rīga valdes priekšsēdētājs Edgars Jaunups: „Šogad VEF organizētās Donoru dienas devīze ir „Piespēlē dzīvībai!”. Jo piespēle, atbalsts īstajā brīdī, ir tieši tas, kas vainagojas panākumiem un nereti izšķir rezultātu. Tāpēc šodien esam gandarīti arī paziņot, ka VEF ir kļuvis par vēl vienu atbalstītāju bagātāks. Esmu pārliecināts, ka mūsu sadarbības rezultāts būs ne tikai nozīmīgs devums jaunatnes basketbola izaugsmē, bet arī ieguldījums policijas, likumpaklausības un patriotisma popularizēšanai auditorijā, kurā šo vērtību nostiprināšana ir īpaši svarīga un patlaban aktuāla.”

Pērn, atzīmējot 49.dzimšanas dienu, klubs uzsāka jaunu tradīciju - iesaistījās donoru kustībā. Lai palīdzētu nodrošināt slimnīcām nepieciešamo pieprasījumu un, iespējams, kādam izglābtu dzīvību. Šogad augustā Latvijā leģendārais basketbola klubs VEF svin 50.jubileju.

Spēlētājus un valdes locekļus kluba atbalstītājiem un žurnālistiem būs iespējams satikt visu pasākuma norises laiku. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš Rīgas Olimpiskajā centrā ieradīsies ap plkst. 12.00. Līdzdalību Donoru dienā apstiprinājuši arī vairāki bijušās VEF meistarkomandas spēlētāji.

VEF aicina 11.augustā Donoru dienā piedalīties ikvienu, kas vēlas ziedot asinis. Īpašs paldies Rīgas Olimpiskajam sporta centram par atsaucību un līdzdalību Donoru dienas organizēšanā.
Papildus informācija, kas jāzina, pirms asins nodošanas, pieejama Valsts Asinsdonoru centra mājas lapā www.vadc.gov.lv.

Leģendārās VEF meistarkomandas pirmā spēle notika 1958.gada 12.augustā Daugavas stadionā, kur vefieši ar 80:69 pārspēja Čehoslovākijas komandu no Brno Spartak JZS.

2007.gada 10.maijā ar mērķi kļūt par profesionālu, augsta līmeņa basketbola klubu, lai gatavotu Latvijas jaunos talantīgos un perspektīvos basketbolistus, vienlaikus neaizmirstot par sportisko rezultātu, Latvijas basketbolā nozīmīgais BK VEF Rīga tika atjaunots. Debijas sezonā gūtie panākumi ierindoja klubu 4.vietā Latvijā un 10.vietā Baltijā.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV