Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Šodien jūras krastā sacentīsies labākie skeitbordisti no Latvijas un Eiropas

easyget.lv, 09.08.2008. 11:35 | komentāri (68)

Šodien, 9.augustā, piedaloties labākajiem skeitborda braucējiem no Baltijas un citām Eiropas valstīm, Jūrmalā, Dubultu pludmalē notiks vērienīgais skeitborda festivāls „Converse sk8 attack”.
Šodien jūras krastā sacentīsies labākie skeitbordisti no Latvijas un Eiropas
Šogad skeitborda sacensību kulminācija būs nepārspējama, jo pirmo reizi Latvijas skeitborda vēsturē sacensības notiks jūras krastā, pilnīgi no jauna projektētā un celtā skeitparkā, starptautiskā ekstrēmo sporta veidu pasākuma „Ride It Summer Jam” ietvaros.

„Avantis” direktore, Ilona Bičevska stāsta:  „Pasākums būs jautri svētki visai ģimenei dienas garumā, jo pludmalē varēs vērot ne tikai sacensības, bet arī piedalīties dažādās izklaidēs, konkursos un atrakcijās, kas garantēs skatītājiem dažādus pārsteigumus.  Tā kā šis pasākums dalībnieku vidū ir jau kļuvušas par starptautiska līmeņa tradīciju, braucēji tam īpaši gatavojas un ar katru gadu aizvien paceļ savu profesionalitātes latiņu. Tāpēc rīt ir sagaidāms vēl nebijis šovs jūras krastā.”

Dalībniekus fināla sacensībām noteica atlases kārtībā, nominējot labākos un rezultatīvākos braucējus. Līdz ar to paredzēts, ka Dubultu pludmalē sacentīsies vairāk kā 30 profesionāli skeitborda braucēji no 5 valstīm, kas sevi jau pierādījuši starptautiskā līmenī un aizvien turpina progresēt. Viņu vidū būs arī tādi sportisti kā Toms Gabliks, Kārlis Bogustovs, Gatis Celmiņš u.c. Sacensībās piedalīsies braucēji no Izraēlas, Somijas, Igaunijas un Lietuvas.

Festivāla atbalstītāji - zīmols „Converse” - arī šogad ir aktīvi iesaistījušies pasākuma veiksmīgā norisē. “Converse Sk8 Attack” ir kļuvis arī par mūsu tradīciju, jo atbalstam aktīvus jauniešus, kas nodarbojas ar pilsētas sporta veidiem un ir mūsu produkcijas fani. Mūsu mērķis - popularizēt skeitborda kultūru Latvijā un piesaistīt aizvien vairāk šī sporta veida piekritējus, kas mums arī izdosies, pateicoties “Converse Sk8 Attack” un sadarbībai ar jauniešu organizāciju “Avantis” - pauž “Converse” mārketinga vadītāja Jekaterina Černobrovaja.

Jau vēstīts, ka nedēļas sākumā ar ekstrēmo filmu izrādēm no vairākām Eiropas valstīm kinoteātrī „K-Suns” jauniešu organizācija „Avantis” atklāja starptautisko Kino festivālu, kas noslēdzās 7.augustā. Kino festivāls bija arī starts skeitborda festivālam „Converse Sk8 Attack”.

Piecu filmu programma bija īpaši veltīta skeitborda kultūrai un šogad bija vērojama liela skatītāju atsaucība. Kino festivāla dalībnieku vidū bija ne tikai pašmāju autori, bet arī pārstāvji no Somijas un Igaunijas.

Visi starptautiskā Kino festivāla dalībnieki piedalās konkursā, līdz ar to labākajiem autoriem un uzvarētājiem garantētas lieliskas balvas.  Žūrija festivāla laureātus atklās un apbalvos rit, 9.augustā, festivāla „Converse sk8t attack” noslēgumā.

Paralēli filmu skatei interesenti visas nedēļas garumā varēja arī apskatīt fotoizstādi, kurā autori iemūžinājuši labākos braukšanas un skeitborda kultūras mirkļus. Arī šie darbi piedalās konkursā.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV