Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas sieviešu basketbola izlase Pekinas Olimpiādē zaudē Krievijai

LETA, 09.08.2008. 20:21

Latvijas sieviešu basketbola izlase Pekinas olimpisko spēļu turnīra pirmajā A apakšgrupas spēlē sestdien ar rezultātu 57:62 (7:14, 24:15, 17:12, 9:21) zaudēja pašreizējām Eiropas čempionēm krievietēm.
Latvijas sieviešu basketbola izlase Pekinas Olimpiādē zaudē Krievijai
Latvijas komandas labā Liene Jansone guva 24 punktus, bet pa sešiem punktiem guva Zane Tamane, Gunta Baško un Ieva Kubliņa.

Spēles sākumā Latvija izvirzījās vadībā ar 5:2, taču turpinājumā Krievija veica 11:0 izrāvienu un ceturtdaļas vidū latvietes zaudēja ar 5:13. Līdz pirmās desmitminūtes beigām Latvijai nedaudz izdevās samazināt Krievijas pārsvaru - 7:14. Latvietes pirmajā ceturtdaļā nebija iemetušas nevienu metienu no spēlēs, izņemot precīzu trīspunktu metienu mača sākumā.

Otrās ceturtdaļas sākumā Latvijas basketbolistes veica izrāvienu 12:2 un pēc nospēlētām piecām minūtēm rezultāts bija neizšķirts 22:22. Turpinājumā pēc Jansones sekmīgā caurgājiena Latvijas izvirzījās vadībā ar 24:22, tomēr krievietes ātri vien panāca neizšķirtu. Otrās ceturtdaļas galotnē risinājās sīva cīņa, taču ar nelielu Latvijas pārsvaru. Pirmo puslaiku ar precīzu trīspunktu metienu noslēdza Ieva Tāre - 31:29.

Trešās ceturtdaļas sākumā spēle bija mazrezultatīva, jo pēc nospēlētām četrām minūtēm abas komandas kopā bija guvušas vien septiņus punktus. Turpinājumā Latvijai izdevās 10:0 izrāviens un ceturtdaļas vidū Latvijas izlase sasniedza lielāko pārsvaru šajā spēlē - 41:32. Lieliski šo spēles posmu nospēlēja Jansone, kura iemeta divus trīspunktu metienus pēc kārtas. Līdz ceturtdaļas beigām Krievija nedaudz pietuvojās - 41:48.

Ceturto ceturtdaļu sekmīgāk uzsāka Krievijas izlase, kas veica 10:3 izrāvienu un pēc nospēlētām piecām minūtēm rezultāts kļuva neizšķirts 51:51. Arī turpinājumā krievietes uzbruka veiksmīgāk par savām pretiniecēm un divas minūtes līdz spēles beigām Latvija zaudēja ar 52:59. Līdz mača beigām Latvija nedaudz samazināja rezultāta starpību, taču ar to nepietika, lai izcīnītu uzvaru.

Latvijas sieviešu basketbola izlase olimpiskajām spēlēm kvalificējās kvalifikācijas turnīrā jūnijā. Olimpiādē Latvija spēlēs vienā apakšgrupā ar Austrālijas, Dienvidkorejas, Krievijas, Brazīlijas un Baltkrievijas izlasēm.

11.augustā Latvijas izlases spēle ar Baltkrieviju sāksies plkst.11.45, cīņa ar Brazīlijas izlasi paredzēta 13.augustā plkst.9.30, divas dienas vēlāk plkst.6.15 nāksies mēroties spēkiem ar austrālietēm, bet 17.augustā dalību apakšgrupu turnīrā plkst.9.30 mūsējās noslēgs ar spēli pret Dienvidkorejas basketbolistēm.

Lai iekļūtu olimpisko spēļu ceturtdaļfinālā, savā apakšgrupā jāierindojas vismaz ceturtajā vietā.

Šī ir pirmā reize pēc neatkarības atgūšanas, kad Latvija vasaras olimpiskajās spēlēs ir pārstāvēta kādā no komandu sporta spēļu veidiem. Līdz šim līdzīgs panākums ir izdevies tikai hokejistiem ziemas Olimpiādē.

Latvijas izlases sastāvs: Ieva Tāre, Zane Eglīte, Aija Brumermane, Elīna Babkina, Dita Krūmberga, Anda Eibele, Anete Jēkabsone-Žogota, Ieva Kubliņa, Liene Jansone, Zane Tamane, Gunta Baško, Aija Putniņa.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV