Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Čehija uzvarēta

Gatis Kreceris, 26.08.2008. 00:00 | komentāri (4)

Pirmdien Latvijas vīriešu basketbola valstsvienība aizvadīja pirmo spēli starptautiskajā pārbaudes turnīrā, kas no 25. līdz 27. augustam norisinās „Arēnā Rīga”. Latvijas izlases pretinieki pirmajā cīņā bija Čehi, kuri tika uzveikti ar 70:55 (20:21, 14:9, 21:11, 15:14).
Čehija uzvarēta

Galerijas:

Latvijas izlases starta pieciniekā devās: Kristaps Janičenoks, Jānis Blūms, Mareks Jurevičus, Andris Biedriņš un šīsdienas jubilārs Kaspars Bērziņš.

Mača pirmajā puslaikā Latvijas valstsvienība spēlēja pārāk statisku basketbolu. Kā jau tas zināms, Latvijas basketbola trumpis ir ātra spēle - pēc principa skrien un met, bet spēles pirmajās 20 minūtēs ātri uzbrukuma noslēgumi bija maz. Līdz ar to arī spēle bija samērā līdzīga. Jau no pašām pirmajām minūtēm uzbrukumā tika meklēts Andris Biedriņš, kurš savus kolēģus un līdzjutējus nepievīla, vairāk kārt efektīvi triecot bumbu grozā no augšas. Noslēdzoties pirmajām 20 minūtēm rezultāts bija 34:30 laukuma saimnieku labā.

Pēc pirmā puslaika rezultatīvākie spēlētāji Latvijas izlases rindās bija Kristaps Janičenoks un Andris Biedriņš, kuri attiecīgi guva 12 un 11 punktus.

Kā izrādījās vēlāk, tad veiksmīgākās 10 minūtes Latvijas komanda aizvadīja trešajā desmitminūtē, kad tā panāca izšķirošo pārsvaru. Šajā laikā vairāk vai mazāk viss iecerētais izdevās gan uzbrukumā, gan aizsardzībā un līdz ar to pirms galvenajiem notikumiem mūsu vienība atradās vadībā ar rezultātu 55:41.

Izšķirošajā ceturtdaļā vairs nekas būtiski nemainījās un spēle ritēja ar nelielu mūsu komandas pārsvaru. Uzbrukumā produktīvi darbojās Latvijas izlases garā gala spēlētāji Kaspars Bērziņš un Pāvels Veselovs, kuri divatā guva 12 no komandas 15 gūtajiem punktiem. Galarezultātā Latvija svinēja samērā pārliecinošu uzvaru ar 70:55.

Latvija – Čehija 70:55 (20:21, 14:9, 21:11, 15:14)

Uzvarētāju labā 21 punktu guva Kristaps Janičenoks, bet 18 punkti Andrim Biedriņam. Savukārt Jānis Blūms izcēlās ar 9 gūtajiem punktiem. Zaudētājiem pa 10 punktiem guva Ladislavs Sokolovskis, Petrs Benda un Jirži Hubaleks.

Pēc spēles īsu komentāru sniedza viens no izlases līderiem Andris Biedriņš: „Šodien jutos labi. Ja ņem vārā, ka nebiju spēlējis vairākus mēnešus uzskatu, ka nospēlēju pietiekoši sekmīgi”. Tāpat mūsu komandas centra spēlētājs atzina, ka ar komandu ir labi saspēlējies un būs tikai un vienīgi labāk.

Traumu dēļ spēlē nepiedalījās Kaspars Cipruss, Ernests Kalve un Gatis Jahovičs, bet Kristaps Valters ir devies uz Spāniju, kur tas atrādās "Fuenlabrada" vienībai, kas būs šī basketbolista jaunais saimnieks.

Turnīra pirmajā cīņā Francija ar 90:69 pārspēja Gruzijas valstsvienību.

Nākamo spēli Latvijas izlase aizvadīs 26. augustā, kad tā plkst. 20:15 tiksies ar Franciju. Francijas izlasē laukumā dosies divkārtējais NBA čempions Tonijs Pārkers un jaunais Andra Biedriņa komandas biedrs Goldensteitas „Warriors” rindās Ronijs Turiafs, tā kā būs ko redzēt.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV