Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

ASK Rīga klubam pievienojas četri jauni spēlētāji

easyget.lv, 01.09.2008. 10:05

Basketbola klubs Rīgas ASK šīs šovasar parakstījis līgumu ar četriem spēlētājiem – Latvijas izlases kapteini Uvi Helmani, amerikāņiem Rikardo Māršu un Koriju Brīveru, kā arī ar serbu Milutinu Aleksiču.
Uvis Helmanis katram Latvijas basketbola līdzjutējam ir ļoti labi zināms spēlētājs, tādēļ lieka iepazīstināšana ar viņu nav nepieciešama. Var tikai atzīmēt, ka Helmanis kādā no Rīgas klubiem pēdējo reizi ir spēlējis 2000./01. gada sezonā, kad piedalījās trijos mačos BK „LMT” sastāvā Ziemeļeiropas Basketbola līgas ietvaros.

Rikardo Māršs (Ricardo Marsh)
Augums: 203 cm
Dzimis: 1981. gada 12. septembrī

Māršs no 1999. līdz 2003. gadam studējis „Old Dominion” universitātē, pēdējā studiju gadā vidēji gūstot 16,7 punktus un izcīnot 8,4 atlecošās bumbas. Nākamās piecas sezonas šis spēlētājs aizvadījis Turcija (trīs sezonas), Japānas un Izraēlas līgās. 2006./07. gada sezonā, spēlējot „Elitzur Ashkelton” komandā, Māršs ar 20,9 punktiem vidēji spēlē kļuva par Izraēlas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju. Pagājušajā sezonā viņš spēlēja Antālijas klubā Turcijā, kur 34 spēlēs vidēji guva 18,7 punktus un izcīnīja 5,6 bumbas spēlē. Antālijas klubs Turcijas līgas ceturtdaļfinālā atzina nākamo čempionu Stambulas „Fenerbahce” pārākumu (sērijā 1-3).

Korijs Brīvers (Corey Brewer)
Augums: 188 cm
Dzimis: 1975. gada 2. janvārī

Divus gadus studējis Oklahomas universitātē (otrajā gadā 20,8 punkti spēlē), bet to nepabeidzot nolēmis pievērsties profesionālajam basketbolam. 1998. gada NBA draftā Brīveru otrajā kārtā ar kopējo 51. numuru izvēlējās Maiami „Heat”. Tomēr aizsniegties līdz pasaules basketbola spēcīgākajai līgai Brīveram neizdevās. Pēc vairākām sezonām ASV zemākajās līgās Brīvers 2000. gadā sāka savu Eiropas karjeras posmu, vienu sezonu aizvadot Itālijas otrajā līgā. Pēc tam sekoja trīs sezonas Spānijas ACB („Caja San Fernando” un „Estudiantes”), pa vienai sezonai Itālijā (Boloņas „Virtus”), Grieķijā (Saloniku „Aris”) un Beļģijā („Charleroi”). Pagājušo sezonu Brīvers aizvadīja Horvātijā KK „Zadar” vienībā, kura kļuva par Horvātijas čempionvienību. „Zadar” veiksmīgi nospēlēja arī citos turnīros – ULEB kausa pirmajā „play-off” kārtā nācās atzīt ukraiņu bagātnieku „Azovmash” pārākumu, bet Adrijas līgā nākamie Horvātijas čempioni aizspēlējās līdz pusfinālam. Abos starptautiskajos turnīros pērn Brīvers guva vairāk par 14 punktiem, atdodot 3,6 rezultatīvas piespēles vidēji spēlē.

Milutins Aleksičs (Milutin Aleksic)
Augums: 202 cm
Dzimis: 1982. gada 28. aprīlī

Belgradā dzimušais basketbolists ir „Crvena Zvezda” kluba audzēknis, pārstāvot „sarkanās zvaigznes” līdz 2002. gadam, kad pārcēlās uz Podgoricas „Budučnost”. Šajā laika posmā Aleksičs spēlējis arī Dienvidslāvijas U-18 un U-20 izlasēs. Pēc diviem gadiem Podgoricā sekoja Vršacas „Hemofram” posms gada garumā. Pēdējās trīs sezonas šis serbu basketbolists pavadījis Kipras „EKA AEL” vienībā, kuru gandrīz visu šo laika posma trenēja Igors Miglinieks. Lai arī pērn Limasolas klubam neizdevās sasniegt savus nospraustos mērķus, tomēr Aleksičs bija šīs komandas starta piecinieka spēlētājs, vidēji spēlē FIBA kausā gūstot 16,9 punktus, izcīnot 6,9 atlecošās bumbas un atdodot 4,1 rezultatīvu piespēli, kas ir viens no šī spēlētāja trumpjiem.

Komandas jaunpienācēji Rīgā ierodas šajās dienās, un šonedēļ sāks treniņus Ramūna Butauta vadībā. Visticamāk, ka līdz Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra beigām (20.septembrī pēdējā spēle) ASK treniņos nepiedalīsies nacionālajā izlasē aizņemtie – Gatis Jahovičs, Ernests Kalve un Uvis Helmanis.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV