Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Latvijas čempions viļņu braukšanā - "Aloha Team" braucējs Krišjānis Tūtāns

Ilze Pētersone, 03.10.2008. 16:17

"Aloha Latvijas atklātais čempionāts viļņu braukšanā 2008 ar pārvarētām grūtībām ir noslēdzies! 2.oktobrī vienviet Pāvilostā pulcējās visi labākie Baltijas vindsērfinga viļņu burāšanas meistari, lai cīnītos par medaļām „Aloha Latvijas atklātā čempionātā viļņu braukšanā 2008”.
Latvijas čempions viļņu braukšanā - "Aloha Team" braucējs Krišjānis Tūtāns
„Aloha Latvijas atklāto čempionātu viļņu braukšanā 2008” organizē Latvijas Zēģelētāju savienība un Latvijas Vindsērfinga Asociācija, tehniski palīdzot "Aloha Team". Čempionāts bija atklāts un vienoja 20 stiprākos sportistus, tostarp iepriekšējā Latvijas kausa posma pirmās vietas ieguvēju Krišjāni Tūtānu, Lat 168 un 2007 Igaunijas čempionu Erno Kaasik, EST 2.

Prognozes solīja vienreizēju vēju ar stiprumu 12-17 m/s, pūšot virzienam no Dienvidrietumiem. Pēc 11.00 tika oficiāli atklāts čempionāts un jau 12.00 bija potenciāli iespējams pirmās grupas starts. Diemžēl līdz par 15.00 vēja virziens un stiprums neatbilda nepieciešamajam, jo tas bija par daudz no krasta un zem tumšajiem mākoņiem krasi mainījās no 2-10 m/s.

15.05 sacensību galvenais tiesnesis Elmārs Smiltenieks pieņēma lēmumu sacensības pārcelt uz Liepāju! Gan braucēji, gan organizatori skraidīja pa pludmali kā skudras, pakodami burāšanas un sacensību inventāru. Jau 16.25 Ziemeļu mola labajā pusē, kas atrodas Karaostas teritorijā, tika dots pirmais starts pirmajam braucienam. Vēja stiprums un virziens bija tuvu ideālam, pūta no 12-18 m/s stiprs vējš un dalībnieki izvēlējās no 3.3 līdz 4.2 m2 lielas buras! Ap 19.30 gandrīz tumsā, kura mijās ar spēcīgām lietus gāzēm tika izvests pēdējais 16. starts, kura rezultātā tika noskaidrots Latvijas čempions. Trešo un otro vietu ieņēma kaimiņi igauņi, attiecīgi Erno Kaasik, Est 2 un Ain Harmson, Est 0. Par Latvijas pirmo čempionu viļņu braukšanā kļuva Aloha Team braucējs Krišjānis Tūtāns, Lat168.

Oficiāla apbalvošanas ceremonija, video un bilžu demonstrēšana norisināsies K.Suns kinoteātri un A.Suns kafejnīcā jau divu nedēļu laikā. Vairāk informācijas www.vindsērfings.lv, www.aloha.lv un www.surfline.lv.

Atbalsts čempionātam – Gaastra sails, Tabou boards, Nixon, Ibumetin, AB Tehnoloģiju korporācija, Red Bull, SWH radio, Star Shop un Windsurf.lv, kā arī visi iesaistītie aktīvisti. Īpašs paldies Elmāram Smilteniekam, Jurim Vasiolegam, Mark Karu, Jānim Jansonam, Edgaram Behmanim, Jānim Jēkabsonam un Mārim Ozolam.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV