Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Saūda Arābijā F2 pilotiem iet karsti!

Riga Powerboat Team, 09.10.2008. 11:57 | komentāri (1)

Vakar Saūda Arābijas pilsētā Džedā norisinājās Pasaules Čempionāta 3.posms F2 ātrumlaivām, kurā piedalījās arī Latvijas piloti Uvis Slakteris no "Riga Powerboat Team" un Uģis Gross no "Kalnciems Racing Team". Lielais vējš un 47 grādi ēnā gan pilotiem, gan tehniķiem bija liels pārbaudījums. Slikto laika apstākļu dēļ sacensību starts tika nepārtraukti atlikts, kā rezultātā MatchRace un Speeedrecord etapi vispār tika atcelti.
Saūda Arābijā F2 pilotiem iet karsti!
Kvalifikācijas braucienos abi latviešu sportisti uzrādīja labus rezultātus. Gross finālbraucienu sāka no otrās pozīcijas. Arī Slakteris būtu bijis pirmo četriniekā, taču treniņbraucienos Uvja vadītajai arumlaivai uzsprāga motors. Tā kā ar motora nomaiņu tiek zaudēti arī kvalifikācijā iegūtie rezultāti, tad Uvim vajadzēja startēt no pēdējās pozīcijas.

Kā atzīst latviešu sportisti, sacensības bija grūtas un nācās piedzīvot pārsteiguma pilnus brīžus arī ārpus trases. Uvis stāsta, ka tieši saspringtākajā gatavošanās laikā neliels viesulis viņa telti ar visiem instrumentiem pēkšņi pacēlis gaisā un aiznesis vairākus metrus tālu.

Finālbraucienā klimats darīja savu, un liela daļa pilotu nokavēja startu, jo nevarēja piedarbināt motoru. Tomēr neskatoties uz to, piloti turpināja cīņu. Slakteris, apdzenot vairākus konkurentus, tika līdz devītajai vietai, atstājot aiz sevis Grosu. Taču diemžēl 5 apļus pirms finiša Uvja lavai sākās problēmas ar degvielas sistēmu un no sacensībām vajadzēja izstāties. Kopvērtējumā Uvis ierindojās 12. vietā.

1. vietu Saūda Arābijas posma izcīnīja itālis Alex Carella, aiz sevis atstājot britu sportistu Colin Jelf un somu Michael Nylund. Kopvērtējumā pēc 3. Posmiem nepārspēts paliek Colin Jelf, kurš ir līderis ar 45 punktiem, otrais ir zviedrs Jonas Andersson ar 29 punktiem, trešais Owen Jelf ar 27 punktiem.
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV