Piektdiena, 20.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Marianna, Ginters, Guntra;

Slakteris F1 Pasaules Čempionātā sasniedz mērķi

"Riga Powerboat Team", 13.10.2008. 09:39

Vakar Ķīnas pilsētā Liuzhou Uvis Slakteris izcīnīja 7.vietu F1 Pasaules Čempionāta piektajā posms ātrumlaivām. Šis bija pirmais no diviem Ķīnas posmiem. Nākamais šo prestižo sacensību posms gaidāms jau pēc divām nedēļām Šenzenā (Shenzhen).
Slakteris F1 Pasaules Čempionātā sasniedz mērķi
Kvalifikācijas braucienos Uvis uzstādīja apļa laiku 38.32 sekundes. Finālbraucienā viņš startēja no 14. pozīcijas un sīvā cīņā pakāpās līdz 7. vietai, apsteidzot pagājušā gada F1 Pasaules Čempionu somu Sami Selio

Liuzhou trase ir sarežģīta, un, lai to sekmīgi izbrauktu, ir nepieciešama liela izturība. Pret betona upes krastiem nemitīgi atsitas sportistu laivu saceltie viļņi, tā padarot trasi bīstamu un grūti izbraucamu. Uvim šī bija visu laiku garākā distance, kas bija jāveic sacensību ietvaros – 65 apļi. Sportists atzīst, ka šīs bija smagas sacensības visiem, un cīņa ar 20 rūdītiem konkurentiem spriedzi tikai palielina.

Uvis brauc zem "F1 Team Sweden" komandas karoga, kuru pārstāv arī pašlaik kopvērtējumā otrajā vietā esošais zviedrs Jonas Andersons. Pašlaik Uvis ir ceļā uz Latviju un par saviem sasniegumiem viņš ir priecīgs: "Mūsu galvenais mērķis šajās sacensībās bija finišēt, laivai esot vienā gabalā. Par 7. vietu esmu priecīgs, un tas ir ļoti labs atalgojums saspringtajās sacensībās ieguldītajam darbam. Esmu pateicīgs komandas atbalstam un darbam, un draudzīgajiem organizatoriem."

7. vieta Uvim nodrošina 4 punktus. Patlaban Uvis kopvērtējumā ierindojās 11. vietā ar 14 punktiem, kas ļauj viņam pretendēt uz titulu "Rookie Of The Year" (Gada Jaunpienācējs). Nākamais F1 Pasaules Čempionāta posms norisināsies jau pēc divām nedēļām, kurā Uvim būs iespēja punktu skaitu papildināt.

F1 Pasaules Čempionāta 5. posma laureāts ir Amerikāņu pilots Jay Price no "Qatar Team", kurš arī kopvērtējumā ar 70 punktiem ir aizsteidzies priekšā sāncenšiem ar krietnu 30 punktu pārsvaru. Jay Price ir arī Uvja draugs un padomdevējs. Augustā viņš ieradās Latvijā trenēt Uvi nedēļas garumā, un palīdzēja sagatavoties F2 Pasaules Čempionāta posmam Rīgā.



» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV