Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Slakteris F1 posmā Ķīnā gūst punktus

"Riga Powerboat Team", 27.10.2008. 09:54

Vakar, 26. oktobrī, Ķīnas pilsētā Šenžeņā norisinājās F1 Pasaules Čempionāta 6. posms ātrumlaivām. 65 apļus garo distanci veica arī Latvijas pilots Uvis Slakteris un izcīnīja 8. vietu. Jau ceturto reizi Uvis zem "F1 Team Sweden" komandas karoga finišē pirmajā desmitniekā.
Slakteris F1 posmā Ķīnā gūst punktus
Izcīnot 8. vietu, Uvis papildina savu punktu skaitu vēl par trīs, tādējādi kopvērtējumā ar 17 punktiem ierindojas 10. vietā, ko dala ar franču pilotu Philippe Dessertenn. Ar apļa laiku 38.67 sekundes Uvis izcīnīja 8. vietu arī Slam Trophy – sacensības par ātrāko apļa laiku – ietvaros.

Par spraigo sacensību gaitu komentē Uvis Slakteris: "Šajā trasē bija ļoti lielas grūtības apdzīt. Pat līderiem bija problēmas tikt garām par apli atpalikušajiem. Ja konkurents nepalaiž, tad apdzīt gandrīz neiespējami."

Lielais karstums apgrūtināja veikt apmēram 102 kilometrus garo distance trasē, kura ir pasaulē vienīgā veidota tieši priekš F1 ātrumlaivu sacensībām. Mākslīgi radītajā stadionā bija sapulcējušies vairāki desmiti tūkstoši sacensību vērotāju un fanu. Sacensību organizācija bija augstā līmenī, un Uvis ir priecīgs par rīkotāju atbalstu, jo orientēties Ķīnas salīdzinoši mazajā pilsētā ar 12 miljoniem iedzīvotāju bez palīgu atbalsta būtu bijis ļoti grūti.

Šenžeņas Pasaules Čempionāta posmā uzvaru izcīnija Somu pilots Sami Selio, kurš tikai ar dažu sekunžu pārsvaru pārspēja pašreizējo līderi amerikāni Jay Price. Apvienoto Arābu Emirātu pilots Ahmeds Al Hameli izcīnīja trešo vietu. Kopvērtējumā pirmajā vietā ir Jay Price ar 85 punktiem, otrais ir Jonas Andersson ar 49 punktiem, trešais – Sami Selio ar 47 punktiem.Nākamais F1 Pasaules Čempionāta posms norisināsies 5. decembrī Apvienoto Arābu Emirātu pilsētā Abu Dhabi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV