Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Sākas balsojums par "Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā"

Oskars Kupše, 28.10.2008. 16:41

Šodien, 28. oktobrī, tiek uzsākts sporta līdzjutēju balsojums Samsung Gada balvai paralimpiskajā sportā nominācijā Par cīņas gribu.
Sākas balsojums par "Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā"
Šogad pirmo gadu ar sporta portāla eSports atbalstu sporta līdzjutējiem tiek sniegta iespēja piedalīties laureāta noteikšanā vienai no nominācijām. No 28. oktobra līdz 4. novembrim portālā eSports.lv būs pieejams katra nominanta apraksts, un ikvienam ir iespēja izvēlēties savu favorītu nominācijā Par cīņas gribu, nobalsojot sadaļā Aptaujas.

Šogad uz balvu nominācijā Par cīņas gribu pretendē:

Liene Gruzīte – vieglatlētika
Paralimpiskajās spēlēs Pekinā startēja trijās disciplīnās - šķēpa mešana, 100m skriešana un lodes grūšana. Visas trīs sacensības notika 24 stundu laikā. Liene, jau atbraucot uz Pekinu, saaukstējās, taču, neraugoties uz augsto temperatūru, gatavojās, izveseļojās un startēja savu spēju līmenī visās disciplīnās.

Olga Jegorova – sēdvolejbols
Olga ar sēdvolejbolu nodarbojas tikai pusotru gadu un ar savu cīņas gribu, pacietību un uzņēmību kļuva par Latvijas sieviešu sēdvolejbola izlases pamatsastāva spēlētāju. Pekinas Paralimpiskajās spēlēs viņa spēlēja komandas libero spēlētāja postenī.

Kaspars Turks – ratiņbasketbols
Kaspars ir kļuvis par vienu no pieciem Latvijas profesionālajiem ratiņbasketbola spēlētājiem, kuri savu meistarību slīpē Itālijas meistaru līgā. Katrā turnīrā tieši Kaspars ir tas, kas visu Latvijas izlasi mobilizē cīņai.

Aigars Vanags – stājhokejs
Aigars Pasaules čempionātā stājhokejā laukumā cīnījās, nežēlojot spēkus un parādot apskaužamu cīņas sparu. Pēc gūtā savainojuma pirmajā spēlē viņš tomēr nepadevās un ar komandas ārsta Agra Skujevska palīdzību uz katru spēli devās kā uz pēdējo, tādējādi palīdzot komandai izcīnīt godpilno trešo vietu.

Kaspars Biezais – džudo
Kaspars ir Paralimpisko spēļu debitants. Lai gan pirmajā cīņā nācās piekāpties augumā raženajam Vācijas pārstāvim, viņš nezaudēja cīņassparu, bet visu atlikušo laiku - divas nedēļas - uzmundrināja visus Latvijas vienības sportistus, bija tās motors un enerģijas avots.

Jau otro gadu tiks godināti labākie invalīdu sporta pārstāvji aizvadītajā gadā. Šīs gads ir īpašs, jo šogad Latvijas paralimpieši aizstāvēja Latvijas vārdu ne tikai vietējās sacensībās, bet arī Paralimpiskajās sporta spēlēs Pekinā. Latvijas delegācija bija pārstāvēta kuplā skaitā - uz Pekinu kopumā devās 17 sportisti un 11 Latvijas Paralimpiskās komitejas oficiālie pārstāji. Paralimpiskajās spēlēs tika izcīnītas vairākas nozīmīgas uzvaras, tādas kā Aigara Apiņa izcīnītais paralimpiskā čempiona tituls diska mešanā un sudraba godalga lodes grūšanā, kā arī Edgara Berga sudraba medaļa lodes grūšanā. Kopumā tika parādīts labs sniegums, kas ļāva Latvijas vienībai ieņemt 79.vietu 147. valstu konkurencē.
 
Latvijas Paralimpiskā komiteja Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā pasniegs izcilākajiem sportistiem 12 kategorijās:
1.    Gada notikums
2.    Par cīņas gribu
3.    Gada debitants
4.    Par ieguldījumu invalīdu sportā
5.    Gada sporta klubs
6.    Gada treneris
7.    Gada sporta skolotājs
8.    Gada komanda
9.    Aktīvākā sporta federācija
10.  Gada sportiste
11.  Gada sportists
12.  Gada sporta veids

Novembra sākumā taps zināmi nominanti katrā kategorijā, savukārt novembra beigās notiks svinīgā Samsung Gada balvas pasniegšanas ceremonija Melngalvju namā.

Samsung Gada balvu paralimpiskajā sportā informatīvi atbalsta eSports.lv un žurnāls Sports.

Fotogrāfijā: Latvijas Paralimpiskā vienība Pekinā
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV