Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas vīriešu basketbola izlasei vajadzīga daudz spēcīgāka treneru komanda

LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa, 13.11.2008. 15:10

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde pabeidza vīriešu izlases starta vērtēšanu un secināja, ka Nenada Trajkoviča vadībā izlase ir izpildījusi doto uzdevumu - kvalificējusies Eiropas čempionāta finālturnīram, kas norisināsies nākamā gada septembrī Polijā.
Latvijas vīriešu basketbola izlasei vajadzīga daudz spēcīgāka treneru komanda

LBS valde pozitīvi novērtēja trenera N.Trajkoviča spēju iesaistīt gatavošanās procesā ievērojamu skaitu jauno spēlētēju, kuriem līdz ar to radās reāla iespēja pretendēt uz izlases sastāvu. Veiksmīgi tika izveidota otrā izlase, kurā galvenais treneris iesaistīja vairākus Latvijas klubu spēlētājus. N.Trajkoviča vadībā tika nodrošināts ļoti profesionāls indivuduālais darbs ar spēlētājiem. Kā mīnusu vade uzskata N.Trajkoviča nespēju izveidot spēcīgu treneru kolektīvu, kas spētu sasniegt iespējamo augstāko rezultātu. Tāpat galvenais treneris nespēja gūt uzticību un autoritāti izlases spēlētājos un Latvijas basketbola sabiedrībā kopumā. Arī sportiskais sniegums, jo īpaši uzbrukumā, bija ļoti nepilnīgs, netika pilnvērtīgi izmantotas visas Latvijas izlases priekšrocības. LBS valde secināja, ka veiksmīgam startam Polijā nepieciešams daudz spēcīgāks treneru kolektīvs.

"Izlasei vajadzīgs tāds galvenais treneris, kas labi saprot Latvijas basketbolu un kas var sapulcināt un vadīt spēcīgu treneru komandu, kā arī iegūt nopietnu autoritāti vadošo spēlētāju acīs, lai pilnīgāk izmantotu viņu potenciālu" - pēc valdes sēdes atzina LBS prezidents Ojārs Kehris.

LBS valde pilnvaroja prezidentu Ojāru Kehri, ģenerālsekretāru Edgaru Jaunupu un valdes locekli Edgaru Šnepu līdz nākamajai valdes sēdei veikt sarunu procedūras ar galvenā trenera amata pretendentiem. Šobrīd redzslokā ir astoņi kandidāti.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV