Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Kartingists Henrijs Grūbe iekļūst "Rotax" pasaules fināla desmitniekā

Viesturs Saukāns, 01.12.2008. 11:50 | komentāri (1)

Latvijas kartinga speciālists Henrijs Grūbe izcīnīja desmito vietu Rotax Max Challenge pasaules finālā DD2 klasē. Kopumā Itālijā, Lakoncas trasē startēja pieci Latvijas sportisti, taču Raivo Luhsem, Dainim Safonovam, Konstantīnam Calko un Haraldam Garkaklim augstus rezultātus sasniegt neizdevās.
Kartingists Henrijs Grūbe iekļūst "Rotax" pasaules fināla desmitniekā

Rotax Max Challenge Grand Finals 2008 sacīkstē tiekas 55 pasaules valstu sportisti, kuri izcīnījuši panākumus Rotax kartinga tehnikas ražotāja klasēs Rotax kausa izcīņā savā valstī vai reģionā. No Latvijas startu Rotax Lielajā finālā izcīnīja DD2 klases pārstāvji Henrijs Grūbe un Raivo Luhse, Rotax Max Senior klases sportists Dainis Safonovs un Rotax Max Junior klases braucēji Haralds Garkaklis un Konstantīns Calko.

Henrijs Grūbe DD2 klases kvalifikācijas kopvērtējumā ieguva 11. pozīciju un iekļuva finālbraucienos. Priekšfinālā sasniedzis 12. vietu Grūbe izšķirošajā finālbraucienā finišēja augstajā desmitajā vietā. Jāpiebilst, ka lieliskais panākums sasniegts vairāk nekā 70 dalībnieku konkurencē. Henrija panākums nepārsteidz, jo sportists ir vairākkārtējs Latvijas čempions un aizvadījis neskaitāmas sacīkstes dažādos starptautiskos seriālos un sacensībās.

DD2 klasē Raivo Luhse pēc kvalifikācijas ierindojās 41. vietā, bet Otrās iespējas braucienā neiekļuva līderu vidū un finālbraucieniem nekvalificējās. Līdzīgs sniegums arī citiem Latvijas sportistiem. Haralds Garkaklis Rotax Max Junior klasē pēc kvalifikācijas bija 49. vietā, bet Konstantīns Calko – 65. pozīcijā vairāk nekā 70 dalībnieku konkurencē. Jāatzīmē Garkakļa lieliskais sniegums Otrās iespējas braucienā – Haralds finišēja desmitais, tikai četras pozīcijas aiz vietu finālā garantējošā sešinieka. 65. vietā kvalifikācijā arī Rotax Max Senior braucējs Dainis Safonovs, kuram neveiksmes neļāva nodemonstrēt pilnu meistarības potenciālu.

FOTO: Kārlis Kurpuks

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV