Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Gulbenes "Buki" dodas uz NATO basketbola kausa izcīņu un nes Latvijas vārdu pasaulē

Ineta Vilciņa, 01.12.2008. 15:49

Svētdien, 30. novembrī, Gulbenes basketbola klubs "ASK/Buki" devās uz NATO kausa izcīņu, kas norisinās no 1. līdz 6. decembrim Beļģijā – NATO centrālajā Eiropas bāzē – SHAPE, ņemot līdz biedrības Mārketinga padome sarūpētos prezentācijas materiālus par Latviju.

Filmu "DreamMeal" (Sapņu maltīte) un grāmatu "Growing Green in Latvia" (Zaļš izaudzis Latvijā) sniedz priekšstatu par Latviju, tajā atrodamām dabas bagātībām, tradīcijām, kas saistītas ar Latviju un tās galda kultūru.

Gulbenes basketbolisti jau astoņus gadus pārstāv Latvijas armiju dažādos militāros pasākumos – NATO kausa izcīņā, Armijas sporta spēlēs, Pasaules basketbola čempionātos. Līdz šim augstākais sasniegums bija iepriekšējā čempionātā – 2005. gadā Krievijas pilsētā Samārā tika izcīnītas bronzas godalgas.

NATO kauss jau tradicionāli norisinās decembra sākumā un šajā gadā ASK/Buki dodas uz turnīru kā vieni no favorītiem, jo kopš piedalīšanās NATO kausa izcīņā Latvija trīs reizes to ir izcīnījusi. Turnīrā piedalās 12 komandas – ASV, Lietuva, Latvija, Grieķija, Kanāda, Itālija, Lielbritānija, Turcija, Francija, Nīderlande, Beļģija un SHAPE bāzes apvienotā komanda.

NATO kausa izcīņa ir ne tikai basketbola turnīrs, bet arī Latvijas prezentācija centrālajā Eiropas NATO bāzē, kas dod iespēju daudzām pasaules militārpersonām uzzināt par Latviju un tās sasniegumiem. ASK/Buki ļoti priecājas par sadarbību ar biedrību Mārketinga padome, par tās sniegto atbalstu, nodrošinot komandu ar prezentācijas materiāliem par Latviju. Latvijas prezentācijas materiālus basketbolisti dāvinās pretinieku komandām kā savstarpējas draudzības apliecinājumu. Komandām būs lieliska iespēja uzzināt no kādas valsts ir cēlies pretinieks.

Komanda uz Beļģiju devās sekojošā sastāvā: Agris Kazāks, Gundars Rauza, Uldis Rudzītis, Bruno Kļaviņš, Andrejs Jansons, Edmunds Gabrāns, Artūrs Brūniņš, Zintis Plivda, Toms Kindzulis un Māris Baranovskis.  

Spēļu grafiks:

01. decembris    ASK/Buki - Kanāda
03. decembris    Beļģija – ASK/Buki
04. decembris    ceturtdaļfināli
05. decembris    pusfināli
06. decembris    fināli

Komanda no Beļģijas atgriezīsies 7.decembrī.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV