Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Internetā apskatāma Latvijas basketbola vēstures filma

Jānis Palkavnieks, 02.12.2008. 15:53 | komentāri (1)

Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājas lapā Basket.lv no šodienas apskatāma filma, kurā redzams, kā basketbols mūsu valstī attīstījies no “groza balles” pirmsākumiem līdz pat mūsdienām. Filma tapa kā veltījums LBS 85 gadu jubilejas svinībām.

Filmā, divdesmit minūtēs, iespējams iepazīties ar vēstures posmu kā Latvijā basketbols dzima pagājušā gadsimta divdesmito gadu sākumā, kad „groza balli” letiņiem ierādīja spēlēt amerikāņu kristīgie misionāri, līdz pat brīdim kad 2008. gada augustā Latvijas sieviešu basketbola valstsvienība startē Olimpiskajās spēlēs, kas ir pirmā un pagaidām vienīgā sporta spēļu komanda, kas pēc neatkarības atgūšanas, mūsu valsti pārstāvējusi vasaras olimpiādē.

„Filmā dinamiski, bet precīzi redzama Latvijas basketbola nozīmīgāko notikumu retrospekcija“- stāsta filmas veidotāji sporta žurnālisti Lauris Lizbovskis, Edgars Barbaks un Andris Rupais.

Filmas tapšanā izmantoti unikāli vēsturiski videomateriāli un labākie kadri no mūsdienu svarīgākajiem notikumiem basketbolā.

Filma apskatāma: http://www.basket.lv/video/

Informāciju sagatavoja:
LBS Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV