Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Haralds Silovs 1500m distancē kvalificējies Pasaules kausa pusfinālam

Kristine Fogele, 05.12.2008. 11:39 | komentāri (1)

Šodien Japānas pilsētā Nagano sākās ceturtais ISU SAMSUNG Pasaules kausa posms šorttrekā. Latviju pārstāv mūsu labākais šorttrekists Haralds Silovs, kurš startēja 1500m un 1000m distancēs.
Haralds Silovs 1500m distancē kvalificējies Pasaules kausa pusfinālam

1500m distancē Haralds Silovs savā priekšskrējienā, paliekot otrais aiz japāņa Takamizo Yuzo, kvalificējās pusfinālam. Pusfināls notiks svētdien.

Pavisam notika septiņi priekšskrējieni ar sešu sportistu piedalīšanos,  no kuriem pirmo divu vietu ieguvēji kvalificējas pusfinālam, pārējiem šorttrekistiem svētdien caur cerību skrējieniem tiks dota iespēja izcīnīt vēl divas papildus vietas pusfinālā. Savukārt pusfināla pirmo divu vietu ieguvēji kvalificēsies Finālam A par 1-6 vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvēji Finālā B par 7-12 vietu. Distancē  piedalās  39 sportisti no 16 valstīm.
 
Stundu vēlāk Haralds stājās uz starta līnijas 1000m distancē. Šai distancē notika desmit priekšskrējieni ar četru šorttrekistu piedalīšanos, kur pirmo  divu vietu ieguvēji kvalificējas nākamajai kārtai. Haralds savā  skrējienā, paliekot otrais aiz ķīnieša Han Jialang, kvalificējās  1/8 finālam. Par iekļūšanu 1/4 finālā bija jāmērojas spēkiem ar pagājušā gada absolūto Pasaules  čempionu amerikāni Anton Apollo Ohno, kanādieti Jean Oliver  un krievu Jevgeniju Kozulinu. Sīvā cīņā Haralds nespēja noturēt līdera pozīciju un daudz pieredzējušākie ziemeļamerikāņi viņu apdzina pēdējos apļos, atstājot Haraldu trešajā vietā.

Rīt 1000m cerību slidojumā Haraldam tiks dota iespēja vēl pacīnīties par iespēju startēt 1/4 finālā.

Kā jau ziņojām, iepriekšējā Pasaules kausa posmā, kas risinājās Ķīnas galvaspilsētā Pekina (no 28.-30.novembrim), Haralds 1500m distances pusfinālā izcīnīja piekto vietu, kas deva četrpadsmito vietu distances kopvērtējumā. Par sacensību uzvarētāju kļuva korejietis Is-Baks Sungs.
 
1000m distancē Haralds uzrādīja labu laiku, bet tika diskvalificēts par nepareizu apdzīšanu.
 
Pēc sacensībām Haralds dosies atpakaļ uz Kanādu, lai turpinātu treniņus un gatavoties Eiropas Čempionātam, kas norisināsies Turīnā, Itālija (16.-18.01.09).




» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV