Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Šorttrekists Haralds Silovs pasaules kausa posmā izcīna devīto vietu

Kristine Fogele, 06.12.2008. 17:32

Japānas pilsētā Nagano notiekošajā ISU Samsung Pasaules kausa posmā šorttrekā Latvijas labākais šorttrekists Haralds Silovs šodien izcīnīja devīto vietu 1000m distancē, tādējādi iekļūstot pamatsacensību ceturtdaļfinālā.
Šorttrekists Haralds Silovs pasaules kausa posmā izcīna devīto vietu

Vakar tika zinots, ka cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā mūsu sportists piekāpās daudz titulētākajiem sportistiem no Ziemeļamerikas, ieņemot trešo vietu skrējienā. Lai tiktu atpakaļ ceturtdaļfinālā izkritušajiem sportistiem tiek sarīkotas atkārtotas sacensības, kur no 20 startējošiem tikai divi tiek pielaisti šo sacensību ceturtdaļfinālam. Haralds veiksmīgi pārvarēja cerību skrējiena četras kārtas un izpildīja uzdevumu, iekļūstot pamatsacensību ceturtdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā Haralds Silovs finišēja otrais aiz kanādieša Hamelin Charles un iekļuva pusfinālā. 1000m pusfināls bija sestais šīs dienas skrējiens un Haralds nespēja pakāpties augstāk par piekto vietu skrējienā, kas kopvērtējumā deva devīto vietu - augstāko sasniegumu šai sezonā.

Svētdien Haralds slidos pusfināla 1500 m distancē. Pusfinālā pirmo divu vietu ieguvēji slidos A-Finālā par 1.-6. vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvēji B-Finālā par 7.-12. vietu.

Kā jau ziņots, iepriekšējā Pasaules kausa posmā, kas risinājās Ķīnas galvaspilsētā Pekina (28.-30.novembrim), Haralds 1500m distances pusfinālā izcīnīja piekto vietu, kas deva četrpadsmito vietu distances kopvērtējumā. Par sacensību uzvarētāju kļuva korejietis Is-Baks Sungs.
 
1000m distancē Haralds uzrādīja labu laiku, bet tika diskvalificēts par nepareizu apdzīšanu.
 
Pēc sacensībām Haralds dosies atpakaļ uz Kanādu, lai turpinātu treniņus un gatavoties Eiropas Čempionātam, kas norisināsies Turīnā, Itālija (16.-18.01.09).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV