Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Kambala noslēdz līgumu ar Krasnojarskas "Jeņisej" komandu

LETA, 30.12.2008. 16:46

Latviešu basketbolists Kaspars Kambala līdz sezonas beigām noslēdzis līgumu ar Krievijas superlīgas komandu Krasnojarskas "Jeņisej", vēsta vienības oficiālā mājaslapa internetā.

Līgums noslēgts līdz sezonas beigām, un 2.janvārī Kambala pirmo reizi piedalīsies "Jeņisej" komandas treniņā.

"Jeņisej" kļuvusi par pirmo komandu, ar kuru latviešu centra pozīcijas spēlētājs noslēdzis līgumu pēc diskvalifikācijas izciešanas. Jau ziņots, ka toreiz Turcijas klubu "Fenerbahce-Ulker" pārstāvošajam Kambalam pozitīvas izrādījās pēc 2006.gada 13.decembra ULEB Eirolīgas spēles ar Grieķijas "Aris" ņemtās dopinga proves, uzrādot kokaīna pēdas.

Par Kambalas pieķeršanu aizliegto preparātu lietošanā tika paziņots pagājušā gada 30.janvārī pirms "Fenerbahce-Ulker" spēles Maskavā ar ULEB Eirolīgas čempioniem CSKA. Uzreiz pēc oficiālās informācijas saņemšanas Kambala tika diskvalificēts uz nenoteiktu laiku. Vēlāk viņam tika piespriesta 14 mēnešu diskvalifikācija, kas pagājušā gada augustā tika pagarināta līdz 24 mēnešiem.

Pēc tam sportists pievērsās boksera karjerai, sākotnēji cīnoties amatieru līmenī, bet pēc tam pārejot uz profesionāļu boksu, kur aizvadīja četras cīņas, izcīnīdams trīs uzvaras un vienreiz cīnoties neizšķirti.

Savā pirmajā profesionālajā cīņā šī gada 11.janvārī Kambala cīnījās neizšķirti ar Alvaro Moralesu. Toreiz pēc punktiem viens tiesnesis latvietim piešķīra uzvaru ar 40-36, savukārt pārējie divi pasludināja neizšķirtu 38-38, kas neizšķirtu nozīmēja arī kopvērtējumā. Savukārt otrajā cīņā martā latvietis tikās ar amerikāni Maiklu Goingu, kuram tā bija pirmā profesionālā cīņa, un nokautēja viņu cīņas otrā raunda izskaņā.

Otro uzvaru Kambala izcīnīja maija vidū, kad tikās ar Emīlu Vaitroku, kuram arī tā bija debija profesionālajā boksā. Četru raundu ilgās cīņas laikā neviens no bokseriem pretinieku nespēja nokautēt, bet tiesneši uzvaru deva Kambalam, piešķirot atzīmes 39-37, 39-37 un 38-37.

Trešo uzvaru Kambala izcīnīja jūlija sākumā, jau pirmajā raundā ar tehnisko nokautu pieveicot ASV bokseri Roniju Vīveru.

Augustā Kambala paziņoja par boksera karjeras beigšanu un atgriešanos basketbolā. Viņš pat aizvadīja pārbaudes spēli "VEF Rīga" kluba rindās un trenējās kopā ar Latvijas valstsvienību. Tomēr neapmierinātību ar to izteica Antidopinga komiteja, kura uzskatīja, ka sportists ir pārkāpis Antidopinga kodeksu, bet par sportistam un Latvijas Basketbola savienības (LBS) amatpersonām piemērojamiem sodiem uzdeva lemt pašai LBS.

Pēc notikušā LBS valdes sēdē tika izteikts rājiens Latvijas nacionālo basketbola izlašu menedžerim Edgaram Buļam par to, ka Kambala diskvalifikācijas laikā piedalījās sportiskās aktivitātēs.

Tāpat tika pieņemts lēmums, ka nepieciešamos finansiālos izdevumus cīņai pret dopingu šīs sezonas laikā būs jāsedz trīs amatpersonām - LBS prezidentam Ojāram Kehrim, LBS ģenerālsekretāram Edgaram Jaunupam un Buļam, turklāt neizmantojot šos līdzekļus no LBS izdevumiem.

Pēc diskvalifikācijas, kas beidzās 13.decembrī, izciešanas Kambala jau ir aizvadījis trīs spēles, jo Latvijas kluba "ASK Rīga" sastāvā piedalījās Vienotās basketbola līgas (VBL) Reklāmas turnīrā. Šajās sacensībās latvietis vidēji mačā guva 17 punktus un izcīnīja 6,7 atlēkušās bumbas.

Krievijas čempionāta kopvērtējumā Krasnojarskas klubs, kurā spēlē arī amerikānis Kērtiss Miledžs, kurš iepriekšējās divas sezonas aizvadīja Latvijas klubā "ASK Rīga", ar divām uzvarām astoņās spēlēs ieņem desmito vietu 12 komandu konkurencē.

Nākamo spēli "Jeņisej" aizvadīs 6.janvārī, kad izbraukumā tiksies ar kopvērtējuma pēdējā vietā esošo "Spartak-Primorje" vienību, kas arī astoņos mačos izcīnījusi divus panākumus.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV