Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Gulbis sezonu sāk ar uzvaru pār Džokoviču

LETA, 06.01.2009. 16:59

Brisbenas "ATP World Tour 250" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā otrdien Latvijas tenisists Ernests Gulbis ar 6-4, 6-4 pieveica pasaules trešo raketi serbu Novāku Džokoviču, kurš turnīrā izlikts ar pirmo numuru.

Visu maču pasaules ranga 53.vietā esošais Gulbis aizvadīja pārliecinošāk, izcīnot pārliecinošu uzvaru. Jau ziņots, ka Džokovičs pasaules rangā šobrīd tikai par 20 punktiem zaudē otrajā vietā esošajam šveicietim Rodžeram Federeram.

Spēle iesākās līdzīgā cīņā, bet ar katru nākamo geimu Gulbis sāka spēlēt arvien pārliecinošāk, piektajā geimā iegūstot vairākas breikbumbas, no kurām izmantoja ceturto. Nākamajos geimos katram no sportistiem bija pa vēl vairākām iespējām lauzt pretinieka servi, bet tās netika izmantotas un sets noslēdzās ar rezultātu 6-4.

Otrajā setā Gulbis jau pirmajā geimā nobreikoja serbu, bet nākamajā Džokovičs to pašu izdarīja ar latvieti un panāca 1-1. Tāpat turpinājās arī trešajā un ceturtajā geimā, kas deva 2-2, bet izšķirošais bija devītais geims, kad Gulbis vēl vienu reizi spēja lauzt Džokoviča servi un izcīnīja pirmo panākumu abu sportistu savstarpējos mačos.

Ar Džokoviču, kurš bija Brisbenas ATP turnīra galvenais favorīts, Gulbis divas reizes jau bija spēlējis un abas reizes piedzīvoja zaudējumus. Francijas atklātā tenisa čempionāta ceturtdaļfinālā serbs uzvarēja ar 7-5, 7-6 (7:3), 7-5, bet Sinsinati "Masters Series" turnīrā Džokovičs pieveica Gulbi ar rezultātu 6-3, 6-4.

Otrajā kārtā Gulbja pretinieks būs Francijas tenisists Pols Anrī Matjē, kas ar 6-3, 6-3 pieveica cīņas no kvalifikācijas uzsākušo krievu Teimurazu Gabašvili. Savukārt trešajā kārtā no izliktajiem tenisistiem var trāpīties čehs Tomašs Berdihs, kas izlikts ar piekto numuru.

ATP pasaules rangā Matjē šobrīd atrodas 31.vietā, bet ar latvieti viņš savas karjeras laikā līdz šim ne reizi nav ticies.

Par iekļūšanu otrajā kārtā latvietis nopelnījis 20 pasaules ranga punktus.

Jau ziņots, ka aizvadītā gada decembra sākumā Gulbis atteicās no 2009.gada sākumā paredzētā starta "Kooyong Classic" paraugturnīrā, lai šajā laikā spēlētu ATP turnīrā Oklendā.

Aģentūra LETA jau informēja, ka oktobra sākumā prestižā "Kooyong Classic" turnīra, kurā piedalās tikai astoņi tenisisti, izmantojot to kā gatavošanās posmu Austrālijas atklātajam čempionātam, organizatori paziņoja par Gulbja iekļaušanu dalībnieku vidū. Tomēr pagājušajā nedēļā arī Oklendas turnīra organizatori lepni paziņoja, ka viņu sacensībās startēs jaunais talants Gulbis.

Abi šie turnīri norisinās praktiski vienlaicīgi - "Kooyong Classic" notiks no 14. līdz 17.janvārim, bet Oklendas ATP turnīrs sāksies 12.janvārī un arī ilgs līdz 17.janvārim. Abus turnīrus apvienot latvietis varētu tikai tad, ja no Oklendas sacensībām izstātos jau pirmajā kārtā.

Šis fakts izsauca neizpratni arī abu sacensību organizatoriem, tomēr tagad Gulbja aģents nesaprašanu izskaidroja. "Tur kaut kas tika sajaukts. Tomēr, ja spēlētājs piesakās ATP turnīram, tad tam ir prioritāte pret paraugturnīriem," izteicās Gulbja amerikāņu aģents Toms Ross, netieši atzīstot, ka, ja latvietis atteiktos no spēlēšanas ATP turnīrā, tad būtu jāmaksā soda nauda.

Jau ziņots, ka "Kooyong Classic" turnīrā piedalīsies arī pasaules otrā rakete šveicietis Rodžers Federers. Savukārt Oklendas ATP turnīrā ar pirmo numuru, visticamāk, būs izlikts Gulbja vienaudzis argentīnietis Huans Martins del Potro, kurš ATP pasaules rangā šobrīd ieņem devīto vietu.

Pēc Oklendas sacensībām latvietim būs jādodas uz Austrālijas atklāto tenisa čempionātu, kas norisināsies no 19.janvāra.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV