Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Latvijas juniori startē pasaules junioru čempionātā šorttrekā

Edvīns Silovs, 08.01.2009. 17:32

Jēkabs Saulītis un Jānis Piuss piektdien uzsāks startu pasaules junioru čempionātā šorttrekā, kas no 9. līdz 11. janvārim notiks kanādas pilsētā Šerbrūkā (Sherbrooke).

Šīs nedēļas nogalē Latvijas junioru izlases šorttrekisti, Ventspils sporta skolas "Spars" audzēkņi Jānis Piuss un Jēkabs Saulītis trenera un Māra Birzuļa vadībā uzsāks startu Pasaules junioru čempionātā šorttrekā, kas no 9. līdz 11. janvāim norisināsies Kanādas pilsētā  Šerbrūkā (Sherbrooke).
 
Piektdien mūsu sportisti uzsāks cīņu  1500 m distancē, sestdien rādīs savu varēšanu trīs reizes īsākajā 500 m distancē un svētdien noslēdzošā 1000 m distance.

Katrā distancē tiek izcīnītas medaļas. Svētdien astoņi labākie šertrekisti pēc trijām distancēm vēl cīnīsies par apsolūtā čempiona titulu 1500 m superfinālā.

Tā kā junioriem šorttrekā nenotiek ne Eiropas kausi, ne junioru Eiropas čempionāts, tad šīs ir sezonas visnozīmīgākās sacensības. Jēkabs Saulītis jau ir piedalījies šāda ranga sacensībās, bet Jānis Piuss ir debitants un pirmo reizi pārstāvēs Latviju tik augstas raudzes sacensībās. Meiteņu konkurencē Latvija šogad nepārstāvēs.
 
Par favorītiem tiek uzskatīti Dienvidkorejas un Kanādas sportisti, tradicionāli spēcīgāko pulkā jāmin Ķīnas, ASV un Japānas šorttrekisti. No Eiropas kā labākos jāmin Krievijas, Itālijas, Ungārijas un Nīderlandes sportistus.
 
Vislabākos panākumus no Latvijas pasaules Junioru čempionātā ir sasniegusi rīdziniece Evita Krievāne, kas 2006 gadā izcīnija 4. vietu 500 m distancē.

Pēc šīm sacensībām abi juniori un treneris Māris Birzulis pievienosies mūsu pieaugušo izlases līderiem Haraldam Silovam un Evitai Krievānei, lai no 16. līdz 18. janvārim piedalītos Eiropas čempionātā šorttrekā, kas notiks Itālijas pilsētā Turinā.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV