Sestdiena, 21.Septembris 2024. » Vārdadienas svin: Matīss, Modris, Mariss;

Notiks Latvijas Jaunatnes Ziemas Olimpiāde

LOK nodibinājums "Olimpisko sacensību aģentūra", 13.01.2009. 14:31

Šodien, 13.janvārī, ir sākusies pieteikšanās dalībai Latvijas Jaunatnes Ziemas Olimpiādē. Līdz 4.februārim sporta skolotāji var pieteikt vispārizglītojošo skolu audzēkņus vai komandas, aizpildot pieteikšanās anketu, kas atrodama interneta mājas lapā www.latvijasolimpiade.lv.
Notiks Latvijas Jaunatnes Ziemas Olimpiāde

Latvijas Jaunatnes Ziemas Olimpiādes ietvaros no 30.janvāra līdz 1.februārim Siguldā notiks sacensības kamaniņu sportā, savukārt no 6. līdz 7.februārim Ērgļos sacensības notiks sešos sporta veidos – biatlonā, slēpošanā, kalnu slēpošana, snovbordā, slidošanā un hokejā.

Katrs olimpiādes dalībnieks saņems piemiņas suvenīrus ar Latvijas Jaunatnes Ziemas Olimpiādes simboliku. Sacensību uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji katrā vecuma grupā balvās saņems olimpiādes medaļas un LOK diplomus. Savukārt trīs labākās skolas saņems kausu, diplomu un sertifikātu sporta inventāra iegādei.

Latvijas Jaunatnes Olimpiādes vēsture

1992. gadā Latvijā notika pirmās Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas vasaras sporta veidos, bet 1994.gadā - ziemas sporta veidos. Kopš 2002. gada Latvijas jaunatnes olimpiskās dienas pārauga par Latvijas jaunatnes vasaras olimpiādi, kas notiek reizi divos gados, kad labākie Latvijas jaunie sportisti sacenšas pašvaldību komandās, bet Latvijas Jaunatnes Ziemas olimpiāde notiek katru gadu, kur dalībnieki ir vispārizglītojošo mācību iestāžu audzēkņi.

Sacensības tiek rīkotas, balstoties uz Olimpisko spēļu tradīcijām. Tā ir lieliska iespēja izdzīvot olimpisko gaisotni, iepazīt olimpiskos principus, vērtības un ideālus, iepazīt olimpiskās tradīcijas un olimpiskās kustības garu. Piedalīties sacensībās balstoties uz "Godīgas spēles" principiem. Pierādīt savu varējumu un noskaidrot labāko.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV