Pirmdiena, 29.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Raimonds, Laine, Vilnis;

Tiks uzņemta īsfilma „Čells” - par mūziku un kaislībām

easyget.lv, 25.02.2009. 19:59 | komentāri (9)

Katrs, kurš kādreiz ir saskāries ar jūtu ķīmiju, ko tautā mēdz dēvēt arī par mīlestību vai iemīlēšanos, zina arī to, ka šīs jūtas nes sev līdzi daudzas neizskaidrojamas sajūtas. Piemēram, skaistais rozā briļļu un taureņu periods sākumā, pirmais skūpsts, pirmais strīds, pirmā salabšana. Viss notiek pirmo reizi ar katru cilvēku ar, kuru tiek uzsāktas attiecības un tiek liktas cerības, ka nekas nespēs šķirt abus mīlētājus. Diemžēl ne vienmēr notiek tā, kā raksta pasakās, un dažkārt ar mīlestību vien kļūst par maz tajā mirklī, kad starp diviem cilvēkiem iejaucas personīgās ambīcijas un intereses, greizsirdība, iedomas un vēlmes.
Tiks uzņemta īsfilma „Čells” - par mūziku un kaislībām

Baltijas Filmu un Mediju skolas studentes Paulas Ligeres diplomdarba divdesmit minūšu garā īsfilma stāsta par netradicionālu mīlas trijstūri – čellistu Danielu, dejotāju Evu un čellista galveno dzīves kaislību - mūziku. Šī īsfilma ir drāma ar melnās komēdijas elementiem, kurā ļoti liels uzsvars ir likts uz klasiskās mūzikas un modernās deju pasaules vadlīnijām. Stāsts ved cauri daudzām cilvēku rakstura šķautnēm un uzskatāmi parāda to, cik nozīmīga cilvēka dzīvē var būt māksla un, kas notiek pēc tam, kad cilvēks zaudē spēju nodarboties ar viņam visnozīmīgāko lietu. Stāsts par mīlestību, kaislībām, par iedomātām greizsirdībām, par skaistumu, aiz kura tiek slēptas cilvēka neglītākās un divkosīgākās īpašības, par sāpēm, par iedomām un par sajūtu vadītiem cilvēkiem, kuru darbības noved pie neparedzamiem iznākumiem.

Filmas galvenā varoņa lomas atveidotājs ir pazīstamais Melo-M čellists Valters Pūce un dejotājas lomas atveidotāja ir deju grupas „Dzirnas” dejotāja Liene Sebre.

Filmas mērķauditorija galvenokārt ir jaunieši, taču tā varētu patikt katram, kurš dzīvē ir piedzīvojis īstu mīlestību un neprātu, ko tā nes sev līdzi.

Mērķis ir popularizēt jauniešu interesi par kino mākslu un radīt jaunus, drosmīgus kino virzienus ne vien Latvijā, bet arī Baltijā, kā arī vēlreiz atgādināt, ka arī mazbudžeta eksperimentālajam kino vēl joprojām ir nākotne.

Gatavas filmas iznākšana ir paredzēta jūnija otrajā pusē, tāpēc mēs ļoti ceram, ka šajos spiedīgajos krīzes laikos izdosies gan savlaicīgi sameklēt vēl trūkstošo naudas summu, kā arī dažādas praktiskas filmēšanas laukumam nepieciešamās lietas (dažas mēbeles, specifiskus interjera priekšmetus utml.).

Ja kādu ir ieinteresējis šis projekts un šim cilvēkam mājās būtu kāds lieks krēsls, galds, dīvāns u.c. lietas, ko sadarbībā ar jauniem un talantīgiem Latvijas māksliniekiem pārveidotu par interesantu dizaina priekšmetu, kas tiktu izmantoti filmēšanā, mēs būtu ļoti pateicīgi par jebkāda veida nepieciešamo atbalstu.

Sīkāku informāciju ir iespējams iegūt, rakstot uz e-pastu: p@no.lv filmas režisorei/producentei Paulai Ligerei.

Fotogrāfijā no kreisās:
Valters Pūce- Daniels,
Liene Sebre- Eva,
Paula Ligere- Režisore, Producente, stāsta idejas autore.
Rihards Olmanis- Montāža,
Pēteris Rozītis- Režisores asistents & Scenārija autors, Oskars Skarnelis- Producēšanas asistents

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV