Sestdiena, 06.Jūlijs 2024. » Vārdadienas svin: Anrijs, Arkādijs;

Kino „Rīga" uz lielā ekrāna demonstrēs operu „Triptihs"

Olga Savina, 15.11.2010. 13:16

Otrdien, 23. novembrī, plkst. 19:00 visi tiek laipni aicināti uz kino „Rīga" lielā ekrāna noskatīties Milānas La Scala uzvedumu Dž. Pučīni operu „Triptihs".
Kino „Rīga" uz lielā ekrāna demonstrēs operu „Triptihs"

„Kā sievai piekrāpt vīru, nenojaušot, ka uz viņpasauli nāksies doties kopā ar mīļāko. Kā nomirt klosterī dziļās bēdās. Visbeidzot: kā nomirt savās mājās dabīgā nāvē, neiedomājoties, ka Tevi ar tik lielu centību mēģinās aptīrīt paša radinieki.
Neraugoties uz nepārtraukto nāves klātbūtni, Džakomo Pučīni meistarīgais "Triptihs" patiesībā ir trīs aizkustinoši stāsti par dzīvi!" – muzikologs Mikus Čeže

La Scala iestudējuma režisors ir viens no ietekmīgākiem Eiropas režisoriem Luka Ronkoni. Pie diriģenta pults – Rikardo Šalī. Lomās – La Scala zvaigznes Barbara Fritoli, Leo Nuči, Nino Mačaidze, Huans Ponss, Miro Dvorskis, Anna Maria Popesku un citi.

„Triptihs" ir dārgumu lādīte, kurā slēpjas trīs viencēliena operas: „Apmetnis", „Māsa Andželika" un „Džanni Skiki". Komponists Džakomo Pučīni bija iecerējis, ka tās vienmēr tiek izpildītas kopā un kļuva ārkārtīgi nikns, kad tās izrādīja atsevišķi. „Apmetnis", ir drūms un nomācošs stāsts par aizliegtu kaisli, pilns nežēlības un spriedzes, kas saistās ar verisimo – reālisma – operu. „Māsa Andželika" (Pučīni favorīte) sākas ar kādas mūķenes dziļi personīgu ziedošanos un beidzas ar cildenu vēstījumu par grēku piedošanu. Vakars noslēdzas ar „Džanni Skiki" (publikas favorīte), līksmu, komisku farsu par alkatību un korupciju, kas nemainīgi iededz smaidus publikas sejās.

Latvijā „Triptihu" šogad ar panākumiem ir iestudējis Viesturs Kairišs. Uzveduma pirmizrāde notika Rīgas Operas festivālā un tajā bija iesaistīti gandrīz visi LNO solisti un viesi Kristīne Opolais, Asmika Grigorjana, Kosma Ranuers un citi. Šis iestudējums ir iekļauts LNO repertuārā.

Nākamā opera
7. decembrī plkst. 18:00 kino „Rīga" uz lielā ekrāna visiem operas cienītājiem tiek piedāvāta vienreizēja iespēja „būt klāt" La Scala SEZONAS ATKLĀŠANAS pasākumā un TIEŠRAIDĒ no Milānas baudīt R. Vāgnera operas „Valkīra" PIRMIZRĀDI.

Biļetes pārdošanā kino „Rīga" un „Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas uz tiešraidēm – no 6 līdz 12 Ls, uz ieraktiem – no 6 Ls līdz 10 Ls.

Organizēts sadarbībā ar Rising Alternative.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV